Νέο σκάνδαλο από την ΕΟΚ

από AllAboutARIS

Έντεκα (από τις 12 συνολικά) ομάδες της Α1 γυναικών δηλώνουν στο SDNA αντίθετες στην απόφαση της ΕΟΚ να περάσει τρίτη ξένη δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η σεζόν και αναφέρουν πως η διάταξη είναι φωτογραφική για τον Ολυμπιακό!

Φωτιά στο πρωτάθλημα έβαλε η ΕΟΚ δύο εβδομάδες πριν από το τζάμπολ της Α1 Γυναικών της νέας σεζόν. Χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ψηφοφορία ή συζήτηση με τις ομάδες τους τελευταίους δύο μήνες, την Πέμπτη (22/9) ενημέρωσε τις ομάδες ότι μπορούν να χρησιμοποιούν και τρίτη ξένη σε όλους τους αγώνες τους. 

Θυμίζουμε πως αρχικά είχε αποφασιστεί πως δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες θα είχαν οι δύο ξένες παίκτριες και η τρίτη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εκ περιτροπής. Η ΕΟΚ με την απόφασή της έφερε τα πάνω – κάτω, καθώς ο προγραμματισμός των ομάδων είχε ήδη γίνει και η ενημέρωσή της δημιούργησε πολλές απορίες τόσο στις περισσότερες από τις ομάδες της Α1, όσο και στους φιλάθλους. 

Αυτή τη στιγμή η μοναδική ομάδα που έχει περισσότερες από δύο ξένες παίκτριες είναι ο Ολυμπιακός που λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του έχει αποκτήσει πέντε αλλοδαπές αθλήτριες.

Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες ομάδες έχοντας περιορισμένα μπάτζετ ολοκλήρωσαν τα ρόστερ τους με την απόκτηση δύο ξένων και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ καμία άλλη δεν φαίνεται ικανή να σηκώσει το οικονομικό βάρος για τρίτη ξένη, καθώς ο προγραμματισμός έγινε με βάση τους αρχικούς όρους της προκήρυξης του πρωταθλήματος. 

Οι έντεκα από τις δώδεκα ομάδες που συμμετέχουν στην Α1 είναι κάθετα αρνητικές, ενώ η μοναδική ομάδα που στηρίζει την διάταξη της ΕΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός!

Και φυσικά άπαντες στέκονται στο χρονικό σημείο που αυτή πάρθηκε. Μια απόφαση που με βάση το timing προκαλεί αν μη τι άλλο πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητά της και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Τα έντεκα «όχι»​

Παναθηναϊκός: «Ευνοείται ο Ολυμπιακός…»

Ο γενικός γραμματέας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς εξέφρασε την έντονη αντίθεσης των «πρασίνων» για την απόφαση και το timing της τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι η ο μοναδική ομάδα θα ευνοηθεί από αυτήν. 

«Η απόφαση αυτή της ΕΟΚ αποτελεί ουσιαστικά βόμβα στο πρωτάθλημα γιατί ανατρέπει όλο τον προγραμματισμό των ομάδων, πλην μίας… Η μόνη ομάδα που ήδη είχε πάνω από δύο ξένες ήταν ο Ολυμπιακός και είναι η μοναδική ομάδα που ευνοείται άμεσα», είπε ο Ηλίας Μιχαλαριάς, ο οποίος παρατήρησε επίσης πως «ο Παναθηναϊκός δεν είναι κατά των τριών ξένων και το έχουμε πει στην ΕΟΚ, όμως όχι δύο εβδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα! Πού θα βρούμε τρίτη ξένη και με τι χρήματα; Ο Ολυμπιακός είχε ήδη πέντε ξένες και πλέον μπορεί να προσθέσει άλλη μία. Πρόκειται για μία πάρα πολύ κακή και πρόχειρη απόφαση, η οποία δείχνει από πλευράς ΕΟΚ απαξίωση στο γυναικείο μπάσκετ στο σύνολό του». 

Αθηναϊκός: «Μας προκάλεσε απορία ο χρόνος της απόφασης…» 

Ο Αθηναϊκός, όπως μας διεμήνυσε ο αντιπρόεδρός του, Κώστας Πετρόπουλος, περιμένει να μάθει το σκεπτικό της ΕΟΚ, αλλά το χρονικό σημείο που πάρθηκε η απόφαση προκάλεσε απορίες στην ομάδα του Βύρωνα. «Ο Αθηναϊκός περιμένει από την Ομοσπονδία να εξηγήσει η ομοσπονδία το σκεπτικό της για να τοποθετηθεί. Η μεγάλη μας απορία είναι ο χρόνος που έγινε (σ.σ. η αλλαγή), καθώς ήδη έχει υλοποιηθεί ο σχεδιασμός των ομάδων», ανέφερε ο Κώστας Πετρόπουλος.

ΠΑΟΚ: «Η ΕΟΚ κάνει το χατήρι του ενός!»

Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, ο Βασίλης Αγγελίδης, τόνισε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν από την αρχή απέναντι από την ΕΟΚ στο ζήτημα των ξένων, ενώ δεν δίστασε να ξεκαθαρίσει πώς η απόφαση αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού.

«Ημασταν από την πρώτη στιγμή ενάντια σε αυτό το μέτρο. Είχαμε στείλει επιστολή στην ΕΟΚ που αναφέραμε ότι βάσει της μεγάλης κρίσης, δεν μπορούν οι ομάδες να υποστηρίξουν τρεις ξένες και η ομοσπονδία αποφάσισε αρχικά να υπάρχουν τρεις ξένες, με την προϋπόθεση η μία να μένει εκτός 12άδας,

Αυτό που λέγαμε τότε είναι να είναι να παίζουν όλες. Αυτό το λέγαμε στις 17/6. Δεν γίνεται τώρα, παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος να υπάρχει τροποποίηση της προκήρυξης όταν οι ομάδες έχουν συμπληρώσει ρόστερ και έχουν κάνει προγραμματισμό, επειδή ο ένας έχει πολλές ξένες για να μπορέσουν να κάνουν το χατήρι του…», τόνισε αρχικά ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Δεν ερωτηθήκαμε έστω και τυπικά. Πρέπει επιτέλους να ρωτάνε τις ομάδες και να είμαστε σε ορθή λειτουργία ως πρωτάθλημα. Θα είναι αλλοίωση του πρωταθλήματος αν ισχύσει αυτή η διάταξη για τις ξένες

Σήμερα που μιλάμε δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτρια. Μας πιάνει εξ απροόπτου αυτή η αλλαγή. Δεν έχουμε μιλήσει καν με τον κόουτς. Δεν υπήρχε προγραμματισμός για ξένη. Μας ανατρέπει τον προγραμματισμό αν οι άλλες ομάδες δυναμώσουν με τρίτη ξένη. Πιστεύω ότι πρέπει να το ξανασκεφτεί η ΕΟΚ αν η πλειοψηφία των ομάδων δεν συμφωνεί με την αλλαγή.

Επιπλέον οι τρεις ξένες δεν βοηθούν καθόλου ως προς την προώθηση Ελληνίδων και ζημιώνει τις μικρές εθνικές ομάδες. Πότε θα παίξουν οι Ελληνίδες για να έχουν παραστάσεις;»

Πρωτέας Βούλας: «Θέμα είναι το timing» 

Ο πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας, Χρήστος Βασιλειάδης φρόντισε να ενημέρωση για την αντίθεση της ομάδας του στην απόφαση τονίζοντας πως «και από εμάς υπάρχει αντίδραση σε αυτό το θέμα. Πάγια θέση μας είναι ότι είμαστε υπέρ της ανάπτυξης του γυναικείου μπάσκετ. Ημασταν αντίθετοι από την πρώτη στιγμή στις 3 ξένες παίκτριες. Με το 3-2 που είχε… εφεύρει η ομοσπονδία το καλοκαίρι, θεωρούμε πως υπήρχε βοήθεια στον Ολυμπιακό και σε όσες ομάδες συμμετέχουν στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλάξ τις δύο από τις τρεις ξένες στο πρωτάθλημα.

Επίσης, τόνισε πως «η ξαφνική αλλαγή και η παγίωση των τριών ξένων μας βρίσκει αντίθετους. Το κυριότερο είναι το τάιμινγκ. Ηδη οι ομάδες έχουν φτιάξει τα ρόστερ, έχουν διαμορφώσει τα μπάτζετ τους. Δεν ξέρουμε που αποσκοπεί να αλλάξει η προκήρυξη δέκα μέρες πριν αρχίσει η σεζόν. Ηδη έχει αρχίσει το Κύπελλο. Η ΕΟΚ θα μπορούσε, αλλά δεν το έκανε, να συζητήσει με τις ομάδες και να ζητήσει την άποψή τους. Κανείς δεν μας ειδοποίησε, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Τέλος, ο Χρήστος Βασιλειάδης είπε: «Θεωρούμε ότι εξυπηρετεί όσες ομάδες δεν έχουν φτιάξει ρόστερ και δεν έχουν παίκτριες. Το τάιμινγκ είναι το θέμα. Είναι λίγο τρελό αυτό που έγινε και δεν καταλαβαίνω τη λογική.

Νίκη Λευκάδας: «Καλή εξέλιξη, αλλά έγινε τελευταία στιγμή…»

Ο τιμ μάνατζερ της Νίκης Λευκάδας, Κώστας Φραγκούλης στάθηκε κι αυτός με την σειρά του στο χρονικό σημείο που πάρθηκε η απόφαση. 

«Καταρχήν θεωρούμε ότι είναι καλή εξέλιξη γιατί θα αναβαθμιστεί το επίπεδο του πρωταθλήματος. Ομως, δεν είναι δυνατόν μια τέτοια αλλαγή να γίνει την τελευταία στιγμή, γιατί ήδη έχει γίνει ο προγραμματισμός των ομάδων. Δεν μπορεί να αποφασίζεται η αύξηση των ξένων 15 μέρες πριν το τζάμπολ του πρωταθλήματος. Εχουν κλείσει τα ρόστερ και τα χρήματα για τα μπάτζετ των ομάδων. Αν το ξέραμε από την αρχή του καλοκαιριού θα κάναμε διαφορετικό προγραμματισμό και θα κοιτάζαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε τρεις ξένες», δήλωσε αρχικά, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: 

«Φταίμε κι εμείς που δεν μιλάμε. Αλλά η ΕΟΚ έπρεπε να μας το πει από την αρχή. Θεωρούμε ότι αυτή η αλλαγή είναι καλή γιατί ανεβαίνει η ποιότητα του πρωταθλήματος, αλλά είναι λάθος να γίνεται τώρα γιατί η εποχή είναι δύσκολη από οικονομική άποψη και δεν μπορεί να αλλάξει ο προγραμματισμός. Εμείς θα κάνουμε συμβούλιο και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αν το ξέραμε από την αρχή θα είχαμε κινηθεί διαφορετικά».

Τερψιθέα Γλυφάδας: «Η αλλαγή βοηθά όσους έχουν την οικονομική άνεση»

Ο τιμ μάνατζερ της Τερψιθέας Γλυφάδας, Χρήστος Χρηστίδης, ξεκαθάρισε πως η αλλαγή της ΕΟΚ εξυπηρετεί τις ομάδας που έχουν οικονομική άνεση και δεν βοηθά την ανάπτυξη των Ελληνίδων: «Αυτή η αλλαγή σίγουρα ευνοεί τις ομάδες που έχουν χρήματα και ειδκά τις μεγάλες ομάδες. Το θετικό είναι ότι με την τρίτη ξένη Θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και πιο δυνατό. Ομως, το αρνητικό από την άλλη πλευρά είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη των νεαρών Ελληνίδων. Οι μικρές Ελληνίδες δεν θα πάρουν ικανό χρόνο συμμετοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως πρόκειται για απόφαση της ΕΟΚ και δεν μπόρούμε να κάνουμε κάτι. Ως Τερψιθέα είμαστε σε δυσμενή θέση, επειδή ήδη ξεκινήσαμε αργά να σχηματίσουμε την ομάδα μας. Εχουμε τα δικά μας προλβήματα. Γενικά είναι στο χέρι των παραγόντων να στήσουν τις ομάδες όπως ξέρουν. Δεν ερωτηθήκαμε για την αλλαγή. Η ΕΟΚ πήρε την απόφαση και ο χρόνος θια δείξει αν η απόφαση αυτή είναι τελικά σωστή σε βάθος χρόνου. Εχει τα υπέρ και τα κατά της.

Ο Ολυμπιακός απέχει από τις άλλες ομάδες. Είναι ένα επίπεδο πάνω και προς τιμήν του γιατί θα παίξει και στην Ευρώπη. Το θέμα είναι για τις υπόλοιπες ομάδες. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ομάδων στην Α1 Γυναικών. Πρώτα είναι ο Ολυμπιακός, ακολουθούν 4-5 ομάδες και άλλες τόσες που θα παλέψουν για να σωθούν. Εμείς ανήκουμε στην τελευταία κατηγορία. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Κρόνος Αγίου Δημητρίου: «Διαφωνούμε κάθετα με το τάιμινγκ της απόφασης».

O πρόεδρος του Κρόνου, Δημήτρης Σκουλήκας, ξεκαθάρισε την θέση της ομάδας του Αγίου Δημητρίου, που φυσικά στέκεται… απέναντι από την απόφαση της ΕΟΚ.

«Εμείς διαφωνούμε κάθετα με το τάιμινγκ αυτής της κίνησης, γιατί αλλιώς θα έφτιαχναν όλοι τις ομάδες. Αυτή η αλλαγή εξυπηρετεί μόνο όσους άργησαν να κάνουν μεταγραφές, καθώς τώρα τους δίνουν τη δυνατότητα να πάρουν ξένες και να αλλάξουν οι ισορροπίες του πρωταθλήματος».

Παράλληλα, ο διοικητικός ηγέτης του Κρόνου εξέφρασε την άποψή του πως οι τρείς ξένες είναι… υπερβολή για το πρωτάθλημα της Α1, καθώς έτσι δεν υπάρχει χώρος για τις νεαρές Ελληνίδες: «Δεν χρειάζονται τρεις ξένες στην Α1, σε ένα πρωτάθλημα που φυλλορροεί τα τελευταία χρόνια. Όταν πάρεις τρεις ξένες πώς θα παίξουν οι μικρές Ελληνίδες; Για να παίξουν τα κορίτσια στις μικρές εθνικές θα πάνε πίσω σπό τις ξένες και τις καλές Ελληνίδες. Δεν είναι προώθηση των νέων ταλέντων αυτή. Ας έκαναν τουλάχιστον πρωτάθλημα Νέων γυναικών για να παίξουν. Αυτά τα παιδιά τώρα πού θα τα δούμε; Ετσι θα κλείσουμε το γυναικείο μπάσκετ.

Δεν ερωτήθηκαν οι ομάδες για την τρίτη ξένη. Αν η πλειοψηφία έλεγε ναι στην αλλαγή κι εμείς θα λέγαμε ας γίνει. Ομως, ο χειρισμός, η επιλογή, το τάιμινγκ και η φιλοσοφία αυτής της κίνησης είναι λάθος. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουμε. Ανάλογα με το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Είναι λίγο κεραυνός εν αιθρία αυτό που έγινε. θα δούμε τι θα κάνουμε». 

Πανιώνιος: «Δεν βοηθά σε τίποτα η τρίτη ξένη»

Ο Παναγιώτης Λόξας, ο επικεφαλής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Πανιωνίου, τόνισε πως η τρίτη ξένη δεν βοηθά σε τίποτα την πλειοψηφία των ομάδων της Α1: «Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι δεν βοηθάει η τρίτη ξένη έτσι όπως είναι γενικότερα η κατάσταση στην Ελλάδα. Ειδικότερα η τρίτη ξένη, τις οκτώ από τις 12 ομάδες δεν τις βοηθάει σε τίποτα και στην ποιότητα ακόμα του πρωταθλήματος. Καλύτερα να δουλευττούν τα δικά μας παιδιά. Οι δύο ξένες είναι το πιο νορμάλ και κατά τη δική μου άποψη θα ήταν καλύτερα να μέναμε έτσι, βλέποντας την εξέλιξη στη χώρα. Η βοήθεια στο γυναικείο μπάσκετ είναι μηδέν. Μακάρι να υπήρχαν χρήματα για να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Κατανοούμε ότι 1-2 ομάδες βάζουν ψηλά τον πήχη. Δεν είναι άσχημο να προχωρήσει μια ομάδα στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς η γενική εικόνα είναι διαφορετική. Θεωρήστε το σαν φάουλ για κάτι που έγινε στο… και πέντε. Ο Πανιώνιος δεν θα προβεί σε απόκτηση τρίτης ξένης, ακόμα κι αν βρεθούμε σε σημείο να πέσουμε. Το βλέπουμε λίγο διαφορετικά το μπάσκετ. Ποντάρουμε στα ελληνόπουλα για να δείξουν ότι μπορούν. Υπάρχει περίπτωση με τρίτη ξένη να παίξει αθλήτρια κάτω των 25 ετών, εκτός κι αν είναι περίπτωση… Σπανού; Δε νομίζω…»

Δάφνη Αγίου Δημητρίου: «Άκυρο το timing, αιφνιδιαστική η απόφαση»

Ο πρόεδρος της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, Φώτης Παγώνης, ανέφερε πως η απόφαση της ΕΟΚ είναι αιφνιδιαστική για τις ομάδες, χαρακτηρίζοντας ως «άκυρη» την χρονική στιγμή της ανακοίνωσής της: «Είναι κάτι τελείως αιφνιδιαστικό. Οι ομάδες έχουν κλείσει το μπάτζετ κι έχουν κάνει τις επιλογές τους. Έχουν έρθει ξένες παίκτριες στην Ελλάδα, έχουν γίνει έξοδα. Κάποιες ομάδες αν το ήξεραν εκ των προτέρων, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή ακόμα και τον Αύγουστο, το πιθανό θα ήταν να μην αγόραζαν κάποια ακριβή Ελληνίδα παίκτρια, αλλά μία επιπλέον ξένη.

Είναι πολύ αργά τώρα και η αλλαγή είναι εκπρόθεσμη και ίσως αλλοιώνει συσχετισμούς στο πρωτάθλημα. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για κάποια ομάδα, μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα. Θα έπρεπε να το γνωρίζουμε. Εχω ένσταση ως προς το τάιμινγκ

Από τη μία μεριά η αλλαγή τονώνει το ενδιαφέρον και το θέαμα, από την άλλη αιφνιδιάζει όλο τον κόσμο. Θα σταθώ στη χρονική στιγμή γιατί ήταν άκυρη. Η χρονική στιγμή δεν ήταν σωστή. Να το γνωρίζαμε όλοι από την αρχή. Εμείς ως Δάφνη Αγίου Δημητρίου θα κάναμε τελείως άλλα πράγματα τον Ιούνιο και άλλα τώρα. Σαφώς και οι τρεις ξένες τονώνουν το συνολικό θέαμα και την εικόνα, αλλά πρέπει να σταθούμε στη χρονική στιγμή. Αν το ξέραμε θα κάναμε άλλα πράγματα. Είμασρτε αιφνιδιασμένοι και προβληματισμένοι. Το μάθαμε χωρίς προειδοποίηση. Ολοι το έμαθαν έτσι.

Ο αιφνιδιαστικός χαρακτήρας της απόφασης αλλάζει τον προγραμματισμό. Θα προβληματιστούμε γιατί ανατρέπει σχεδιασμούς, δημιουργεί ανακατατάξεις. Κάποιοι ίσως το εκμεταλλευτούν, αλλά δεν ξέρω πόσοι είναι αυτοί, δε νομίζω πάνω από 2-3 ομάδες από τις 12. Καλό θα ήταν να γίνονται στην αρχή, γιατί υπάρχουν παράπονα και αναπτύσσονται θεωρίες. Αν γινόταν στην αρχή, δεν θα γινόταν ο ντόρος αυτός. Είναι κακό το τάιμινγκ, χωρίς προεργασία. Το καλύτερο θα ήταν να πούμε τώρα ότι θα ισχύσει του χρόνου αυτό το μέτρο, παρά τώρα στο παρά πέντε. Αυτό θα ήταν πιο σωστό».

Άρης «Αιφνιδιαστήκαμε από την αλλαγή…»

Ο τιμ μάνατζερ του Άρη, Άγγελος Πανταζής, τόνισε πως η αλλαγή της ΕΟΚ ήταν αιφνιδιαστική, τονίζοντας πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα προχωρήσει σε μεταγραφή ξένης παίκτριας.

«Η αλλαγή μας αιφνιδίασε. Δεν ερωτηθήκαμε για το θέμα. Δεν μπορεί 15 μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα να αλλάζει ένας βασικός κανονισμός. Ολες οι ομάδες έχουμε κάνει κάποιον προγραμματισμό, ενώ υπάρχει και ορισμένη προθεσμία μεταγραφών. Στην ουσία από αυτή την αλλαγή εξυπηρείται μόνο κάποιος που έχει προβεί ήδη στην απόκτηση της τρίτης ξένης και να την χρησιμοποιήσει. Είναι δύσκολο για τις ομάδες να κάνουν τώρα κίνηση. 

Εμείς δεν θα κάνουμε κίνηση για άλλη ξένη παίκτρια. Μέσα στις δέκα μεταγραφές που επιτρέπονται μας είχαν ενημερώσει ότι θα είναι και οι ξένες παίκτριες. Οταν ξέρουμε για συγκεκριμένο προγραμματισμό και ξέραμε ότι τρίτη ξένη δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί, κλείσαμε με Ελληνίδες. Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα αυτή η αλλαγή στον κανονισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο τιμ μάνατζερ του Άρη.

Παναθλητικός: «Δεν ευνοούνται οι Ελληνίδες αθλήτριες…»

Ο Βασίλης Πρασσάς, τιμ μάνατζερ του Παναθλητικού, σημείωσε τον έξτρα ανταγωνισμό που έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον οι Ελληνίδες αθλήτριες, αλλά και το timing της απόφασης. 

«Σαφώς είναι τεράσιο πρόβλημα. Πρόβλημα ανταγωνισμού. Σίγουρα μια τέτοια απόφαση μας βγάζει εκτός προγραμματισμού και μας δίνει ελάχιστα περιθώρια να σκεφτούμε μια προσθήκη ξένης. Το ρόστερ τόσο το δικό μας, όπως ισχύει και για σχεδόν όλες τις ομάδες έχει ολκληρωθεί, αφού βρισκόμαστε 15 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν», τόνισε ο Κώστας Φραγκούλης. 

Επίσης, ανέφερε πως «η αλλαγή δεν ευνοεί τις Ελληνίδες αθλήτριες, αφού περιορίζει το χρόνο συμμετοχής τους. Πέρυσι ήταν μια ξένη και ξαφνικά πήγαμε στις τρεις… Για εμάς δεν υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσουμε σε προσθήκη ξένης λόγω προγραμματισμού, αλλά και του μη διαθέσιμου μπάτζετ».

Το «ναι» στην ΕΟΚ
Η απόφαση της ΕΟΚ φαίνεται πως δεκτή με χαμόγελα στονΟλυμπιακό, ο οποίος πλέον έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τρεις από τις πέντε ξένες παίκτριες που έχει στο ρόστερ. Η γενική αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη με δηλώσεις της στον Τύπο χαιρέτησε την απόφαση της Ομοσπονδίας υποστηρίζοντας πως οι ομάδες θα ενισχυθούν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Επίσης, υποστήριξε πως το επίπεδο  των Ελληνίδων παικτριών θα αυξηθεί μέσω του ανταγωνισμού και πως αποτέλεσμα της εφαρμογής της απόφασης θα είναι να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος. 

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα