Αφεντικό ο Ρικιάρντο, 1-2 η Red Bull στη Μαλαισία!

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Προδόθηκε» από τον κινητήρα του ο Χάμιλτον

Οι «κόκκινοι ταύροι» μάλιστα, πανηγύρισαν το 1-2, με τον Μαξ Φερστάπεν να καταλαμβάνει την 2η θέση. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία από τον ομόσταυλό του.

Στην εκκίνηση του αγώνα ο Χάμιλτον έφυγε πρώτος, ενώ Φέτελ και Ρόσμπεργκ συγκρούστηκαν. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έπεσε τελευταίος, ενώ ο Γερμανός της Φεράρι εγκατέλειψε νωρίς. Το συμβάν αναμένεται να εξεταστεί από τους αγωνοδίκες μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Χάμιλτον διατηρούσε άνετα την πρωτοπορία και οι 2 πιλότοι της Red Bull βρίσκονταν πίσω του. Ο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε προσπάθεια αντεπίθεσης και στα μισά του αγώνα είχε φτάσει στην 5η θέση, πιέζοντας ήδη τον Κίμι Ράικονεν.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας προσπέρασε τον Φινλανδό της Φεράρι στον 38ο γύρο, όμως η στιγμή που άλλαξε τον αγώνα ήρθε λίγο αργότερα. Στον 41ο γύρο, ο Χάμιλτον είδε τον κινητήρα του να παίρνει φωτιά, χάνοντας την πολύτιμη νίκη από τα χέρια του.

Ο Ρόσμπεργκ τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι αποφάνθηκαν πως στο προσπέρασμα στον Ράικονεν προκάλεσε σύγκρουση μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα ήταν να προστεθούν 10 δευτερόλεπτα στον συνολικό του χρόνο, όμως αυτό δεν τον έριξε από την 3η θέση, με τον Γερμανό να μένει 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πιλότο της Φεράρι.

5ος τερμάτισε ο Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς, ενώ 6ος κατετάγη ο Σέρχιο Πέρεζ με Force India. Στην 7η θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren, ο οποίος αν και ξεκίνησε τελευταίος, έκανε άλμα 15 θέσεων. Στην 8η θέση είδε την καρό σημαία ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Force India, ενώ τη βαθμολογούμενη 10αδα συμπλήρωσαν ο Τζένσον Μπάτον στο 300ό του Γκραν Πρι και ο Τζόλιον Πάλμερ με Ρενό.

Στο πρωτάθλημα οδηγών, ο Ρόσμπεργκ άνοιξε την ψαλίδα από τον Λιούις Χάμιλτον, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 23 βαθμούς. Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Γκραν Πρι Ιαπωνίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα