Με συνοπτικές διαδικασίες ο Μάρεϊ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Βρετανός τεννίστας πήρε εύκολη πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά στη Βιέννη, συνεχίζοντας ν’ ασκεί πίεση στον Τζόκοβιτς!

Αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς σκληρή γλώσσα και ουδείς θα τον αδικούσε: ο Τζον Ίσνερ έχει μετατραπεί σε… πελάτη του Άντι Μάρεϊ, καθώς το νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης τον κέρδισε σήμερα για 7η συνεχόμενη φορά.

Ο Αμερικανός Big Server δεν προβλημάτισε σε κανένα σημείο τον κάτοχο 3 Grand Slams, ο οποίος στο πρώτο σετ μετά το 1-1 πήρε όλα τα υπόλοιπα games και έφτασε εύκολα στο 6-1, ενώ στο δεύτερο- με το κομβικό σημείο είναι το σβήσιμο του τριπλού break point του Ίσνερ στο 5ο game- επικράτησε με 6-3 και έφτασε εύκολα στη νίκη που του έδωσε την πρόκριση για τους «4» του Erste Bank Open.

Ο Μάρεϊ απέχει, πλέον, δύο νίκες από την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου του στο tour (μετά την Σανγκάη και το Πεκίνο) και αν τα καταφέρει θα μειώσει αισθητά την διαφορά του από τον Τζόκοβιτς στην παγκόσμια κατάταξη.

Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, λοιπόν, σε Παρίσι και Λονδίνο, τότε μπορεί να ολοκληρώσει αυτό που μέχρι πριν από μερικούς μήνες φάνταζε σχεδόν απίθανο:

Να «γκρεμίσει» τον Νόλε από το νούμερο 1 του τενιστικού κόσμου…

Προτεινόμενα Άρθρα