Πανάξια βασίλισσα η Ντομινίκα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η απίθανη Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα νίκησε σε straight sets την Αντζελίκ Κέρμπερ και κατέκτησε στη Σιγκαπούρη τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της!

Η Ντόμι επικράτησε 6-3, 6-4 της 28χρονης Γερμανίδας (Νο.1) στον τελικό του WTA Finals και σήκωσε τον όγδοο τίτλο στην καριέρα της. Η 27χρονη Σλοβάκα, Νο.8 στον κόσμο, πέρασε στην τετράδα με μόνο μια νίκη στο round robin, όμως ανέβασε ταχύτητα στη συνέχεια και έγινε απλά ασυναγώνιστη!

Δεν μπόρεσε να της κόψει τη φόρα ούτε η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο, που πανηγύρισε φέτος δύο Grand Slam τίτλους και κατάφερε να εκτοπίσει τη Σερένα Γουίλιαμς! Η Τσιμπούλκοβα την υποχρέωσε σε παθητικό παιχνίδι σημειώνοντας διπλάσιους winners (28 έναντι 14) και διατήρησε την ψυχραιμία της μέχρι το φινάλε του αγώνα, που ήταν άκρως δραματικό.

Μιλάμε για το 5-4 του δεύτερου σετ, όταν η Ντόμι πήρε τις μπάλες στα χέρια της, έτοιμη να πανηγυρίσει τη μεγάλη νίκη! Παρότι προηγήθηκε με 40-15, όχι μόνο δεν κατάφερε να κλείσει το ματς, αλλά είδε την αριστερόχειρα αντίπαλό της να απειλεί δύο φορές με μπρέικ!

Μετά από μερικούς… επεισοδιακούς και ψυχοβγαλτικούς πόντους, όμως, η Τσιμπούλκοβα εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο ματς πόιντ της και ξάπλωσε στο court, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε πετύχει!

Προτεινόμενα Άρθρα