Γλυκό αντίο για Λορένθο

από AllAboutARIS

Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 10 αγώνων χωρίς καρό σημαία για τους Ιάπωνες

Μια ολόκληρη δίτροχη ζωή: 9 σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, 3 παγκόσμιοι τίτλοι, 44 ολόκληρες νίκες, κυριαρχία, σαμπάνιες, ονειρώδεις στιγμές, 156 grand prix. Εν ολίγοις, μία ξεχωριστή σχέση ανάμεσα στην ομάδα και τον αναβάτη της.

Γι’ αυτό, ο Χόρχε Λορένθο ήθελε ν’ αποχαιρετήσει την Yamaha με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- και, ο μπαγάσας, το έκανε: ο Ισπανός μετά την εκπληκτική χθεσινή του pole έφυγε, όπως συνηθίζει, μπροστά στην εκκίνηση και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω του, παίρνοντας μια πολύ σπουδαία νίκη- την ακροτελεύτια (για την ώρα, τουλάχιστον…) με την μπλε φόρμα, πριν πάει στην Ducati για το 2017.

Πίσω από τον άπιαστο Χόρχε ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Μαρκ Μάρκεθ, έφερε την Honda του στη δεύτερη θέση, καθώς κατάφερε μετά το κακό του ξεκίνημα να προσπεράσει Βινιάλες, Ρόσι και Ιανόνε και να κλείσει μ’ ένα βάθρο τη φετινή σεζόν.

Ο Αντρέα Ιανόνε- ο οποίος φεύγει από την Ducati για να πάει στη Suzuki του χρόνου- κατάφερε να βγει νικητής στην ενδοϊταλική μονομαχία και πέρασε τον Ρόσι, ανεβαίνοντας τρίτος και αφήνοντας 4ο τον Βαλεντίνο, που για ακόμα έναν αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών.

Πίσω τους Βινιάλες (δεν κατάφερε ν’ απειλήσει τους πρώτους, παρά τη δυναμική της Suzuki στην συγκεκριμένη πίστα), Πολ Εσπαργκαρό, Ντοβιτσιόζο, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Σμιθ και Μπαουτίστα συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. 

Ο Χόρχε, λοιπόν, κούνησε μαντήλι στη Yamaha με μια καρό σημαία και τη βοήθησε στο να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα ομάδων (το αντίστοιχο των κατασκευαστών πήγε στην Honda).

Από μεθαύριο, βέβαια, θ’ ανέβει στην Ducati και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει στη Γη της δίτροχης Επαγγελίας.

Θα τα καταφέρει; Και τι έχει να πει γι’ αυτό κυρίως ο Μαρκ Μάρκεθ και δευτερευόντως ο «Γιατρός»;

Το 2017 μοιάζει, για την ώρα, βασανιστικά μακριά… 

Τελική Βαθμολογία αναβατών 

1) Μάρκεθ 298
2) Ρόσι 249
3) Λορένθο 233
4) Βινιάλες 202
5) Ντοβιτσιόζο 171
6) Πεντρόσα 155
6) Κράτσλοου 141
8) Πολ Εσπαργκαρό 134
9) Ιανόνε 112
9) Μπαρμπερά 102

Τελική βαθμολογία πρωτάθλημα κατασκευαστών 

1) Honda 369 
2) Yamaha 353 
3) Ducati 261 
4) Suzuki 208 
5) Aprilia 101

Προτεινόμενα Άρθρα