Απέκλεισε τον Τζόκοβιτς ο Κύργιος!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έχοντας ως μεγάλο όπλο το σερβίς του, ο Νικ Κύργιος λύγισε σε straight sets τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά στο Ακαπούλκο (ΑΤΡ 500)!

O 21χρονος Ελληνοαυστραλός, Νο.17 στον κόσμο, επικράτησε 7-6(9), 7-5 σημειώνοντας 25 άσους και «σόκαρε» τον μεγάλο αντίπαλό του (Νο.2) μόλις στην πρώτη τους αναμέτρηση. Θυμίζουμε ότι ο Νικ είχε νικήσει και Ράφα Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ όταν τους βρήκε απέναντί του για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ο νεαρός τενίστας είχε ποσοστό 73% στο πρώτο σερβίς του, πίσω από το οποίο πήρε το 81% των πόντων, ενώ τα πήγε εξαιρετικά και στο δεύτερο με 75%. Είναι χαρακτηριστικό ότι αντιμετώπισε (με επιτυχία) μόνο ένα μπρέικ πόιντ σε όλο τον αγώνα.

Ο Κύργιος θα παίξει στην τετράδα με τον Αμερικανό Σαμ Κουέρι (Νο.40), που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με 6-1, 7-5 τον Ντόμινικ Τιμ, Νο.9 στον κόσμο.

Ο Νόλε, από την άλλη, που πήρε για πρώτη φορά μέρος σε τουρνουά της Λατινικής Αμερικής, θα πάει στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει την προετοιμασία του για το Masters του Indian Wells (9/3).

Ο 29χρονος Σέρβος καλείται να υπερασπιστεί εκεί αλλά και στο Μαϊάμι λίγες μέρες αργότερα (22/3) τους, τίτλους που κατέκτησε την περσινή σεζόν. Το ξεκίνημά του στη φετινή σεζόν, πάντως, είναι μέτριο και για την ώρα δεν δείχνει ικανός να επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, εκτοπίζοντας τον Άντι Μάρεϊ…

Στο μεταξύ, την προσπάθειά του στο Ακαπούλκο συνεχίζει ο Ράφα Ναδάλ (Νο.6). Ο αριστερόχειρας Ισπανός ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα (Νο.86) με 7-6(2), 6-3 και θα παίξει στα ημιτελικά με τον Μάριν Τσίλιτς (Νο.8, που προκρίθηκε με walkover (δεν κατέβηκε στον αγώνα ο Στιβ Τζόνσον).

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα