Περασμένα μεγαλεία…

από AllAboutARIS

Συμπληρώνονται σήμερα 26 χρόνια από τότε που ο ΑΡΗΣ συμμετείχε σε τελικό κυπέλλου και κοιτούσε στα μάτια τον Ολυμπιακό

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΑΡΗ μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση φέτος – αφού, όπως φαίνεται και του χρόνου θα παραμείνει στην Α2 – ωστόσο, κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης ομάδας των «κίτρινων» τη δεκαετία του ΄90 θυμήθηκαν τη σημερινή επέτειο.

Στις 15 Μαρτίου, λοιπόν, του 1991 ο σύλλογος κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, από τον οποίο ηττήθηκε με 3-0 (15-4, 15-10, 15-5). Μάλιστα, σημείο των καιρών, η αναμέτρηση εκείνη είχε διεξαχθεί στο Αλεξάνδρειο, εκεί δηλαδή, όπου το προσεχές σαββατοκύριακο, θα λάβει χώρα το φάιναλ-φορ της διοργάνωσης, που επιστρέφει στο Παλέ Ντε Σπορ, μετά τη σεζόν 2001-΄02.

Ο Βασίλης Μητρούδης, κεντρικός του ΑΡΗ εκείνη την περίοδο, μοιράστηκε αυτήν την ανάμνηση στα social media μαζί με τους Γιώργο Οικονομίδη, Γιάννη Μέλκα, Νίκο Μούχλια και άλλους από εκείνους τους παίκτες της μεγάλης ομάδας του ΑΡΗ, που είχε στο «τιμόνι» της τον Κώστα Χαριτωνίδη.

Ήταν η απαρχή της πολύ καλής πορείας που διαδραμάτισαν οι «κίτρινοι» τα επόμενα χρόνια, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΄97, όταν και «έσπασαν» το δίπολο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΡΗΣ έχει αγωνιστεί σε πέντε τελικούς κυπέλλου (στους τέσσερις με προπονητή τον Χαριτωνίδη), χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Προτεινόμενα Άρθρα