Στον τελικό ο Φέντερερ

από AllAboutARIS

Θα βρει τον συμπατριώτη του Σταν Βαβρίνκα στον τελικό του BNP Paribas Open

Ο Ελβετός θρύλος πήρε τη νίκη με 6-1, 7-6(4) και θα διεκδικήσει αύριο στις 10 το βράδυ το πέμπτο του τρόπαιο στην έρημο της Καλιφόρνια. Αν τα καταφέρει, θα φτάσει τους 90 τίτλους καριέρας και θα θέλει μόνο τέσσερις για να πιάσει τον Ιβάν Λεντλ, που είναι δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από τον Τζίμι Κόνορς (109)!
Απέναντί του, όπως είπαμε, θα βρει τον Βαβρίνκα, που τον είχε λυγίσει το 2014 στο Μόντε Κάρλο, όταν είχαν ξανασυναντηθεί σε τελικό. Αυτή είναι μία από τις μόλις τρεις νίκες που έχει σημειώσει ο 31χρονος τενίστας στις 22 αναμετρήσεις του με τον Φέντερερ!

Ο βασιλιάς πήρε σε 21 λεπτά το πρώτο σετ κόντρα στον Σοκ, όμως ο 24χρονος Αμερικανός (Νο.18) φάνηκε πιο ανταγωνιστικός στο δεύτερο και άντεξε ως το τάι μπρέικ. Γιατί εκεί ο Φεντ ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να καθαρίσει τελικά την πρόκριση μετά από προσπάθεια διάρκειας 74 λεπτών.

Ο Φέντερερ, λοιπόν, επιβίωσε στο «ταμπλό του θανάτου» και συνεχίζει την ανέλπιστα τρομερή πορεία του τη φετινή σεζόν. Έφτασε στον τελικό χωρίς να δεχτεί μπρέικ στο σερβίς του και αν σηκώσει τον 25ο Masters τίτλο του, θα εκτοπίσει τον Ράφα Ναδάλ από το Νο.6 τη παγκόσμιας κατάταξης. Για την ώρα, έχει εξασφαλίσει άνοδο τριών θέσεων από το Νο.10.

Προτεινόμενα Άρθρα