Στον τελικό ο Ναδάλ

από AllAboutARIS

Για πέμπτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης ο Ισπανός

Ο κάτοχος 14 Grand Slam τίτλων (No.7) πήρε τη νίκη με 6-1, 7-5 σε 90 λεπτά και θα περιμένει τώρα Ρότζερ Φέντερερ ή Νικ Κύργιο, που μονομαχούν στις 2 τα ξημερώματα.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός έδειξε με το καλημέρα τις… άγριες διαθέσεις του, σε αντίθεση με τον 29χρονο αντίπαλό του (No.40), που άργησε να μπει στο παιχνίδι και παραδόθηκε αμαχητί στο πρώτο σετ.

Ο δυνατός αέρας, αλλά και ένα πρόβλημα στο δεξί χέρι ταλαιπώρησαν τον Ιταλό, ωστόσο κατάφερε (έστω και με τα χίλια ζόρια) να πάει το δεύτερο σετ στο 5-5, ελπίζοντας ότι κάτι θα μπορούσε να… κλέψει από τον Ράφα.

Όμως, ένα drop shot στο 40-40 του ενδέκατου γκέιμ, το οποίο πήρε ο αέρας, και ένα double fault αμέσως μετά «χάρισαν» το καθοριστικό μπρέικ στον Ναδάλ, που δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει στη συνέχεια τον αγώνα.  

Ο 30χρονος τενίστας, λοιπόν, ελπίζει να σπάσει την… κατάρα των τεσσάρων χαμένων τελικών και να βάλει την Κυριακή στην τροπαιοθήκη του το 29ο Masters του. Αν τα καταφέρει, θα φτάσει τους 70 τίτλους καριέρας και θα ανοίξει λογαριασμό για τη φετινή σεζόν.

Έτσι και αλλιώς, πάντως, με τη 19η νίκη του στο 2017 είναι πρώτος στη σχετική λίστα, αφού άφησε πίσω του σήμερα τον Τζακ Σοκ (18).

Προτεινόμενα Άρθρα