Δοκίμασε τα πάντα ο Φέτελ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Έμεινε δεύτερος στον αγώνα της Ισπανίας ο Γερμανός

Η στρατηγική της Ferrari ήταν λανθασμένη, ο Κίμι Ραϊκόνεν είχε τεθεί από νωρίς εκτός και ο Σεμπάστιαν Φέτελ έπαιζε… μπάλα μόνος του απέναντι στις Mercedes. Βέβαια, μεσούσης του αγώνα ήρθε και η εγκατάλειψη του Βαλτέρι Μπότας, ώστε η μάχη να είναι ξεκαθάρα μεταξύ εκείνου και του Λιούις Χάμιλτον.

Όμως, η λάθος επιλογή της Scuderia τον άφησε δεύτερο, ώστε να μείνει με την προσπάθεια να πιάσει τον αντίπαλό του. Όπως και να έχει, όμως, δοκίμασε τα πάντα στους τελευταίους γύρους, όπως είπε και ο ίδιος στις δηλώσεις του στο βάθρο. «Είχα πολύ καλή αρχή, πήρα το προβάδισμα και κατάφερα να μείνω μπροστά και να έχω έναν ωραίο ρυθμό.

Ήξερα ότι θα ήταν σημαντικό το τελευταίο κομμάτι του αγώνα και (ο Χάμιλτον) ήταν πολύ κοντά. Προσπάθησα να φρενάρω όσο το δυνατόν πιο αργά, μπλόκαρα τους τροχούς και δεν ξέρω αν είχαμε επαφή. Μετά, στους τελευταίους γύρους δοκίμασα τα πάντα», ήταν τα λόγια του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή.

Πέρα απ’ όλα αυτά, βέβαια, είναι αξιοσημείωτη και η εκπληκτική προσπέραση του Φέτελ στον Μπότας, όταν ο Φινλανδός άλλαξε δύο φορές γραμμή.

Προτεινόμενα Άρθρα