Εκτός Roland Garros η Σαράποβα

από AllAboutARIS

«Δεν μπορεί να υπάρξει wild card για παίκτρια που επιστρέφει από τιμωρία για ντόπινγκ»

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε μέσω facebook live ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Μπερνάρ Γκιουντιτσέλι επιβεβαιώνοντας αυτό που ο ίδιος είχε δηλώσει σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας Equipe σχετικά με το ζήτημα αυτό πριν από περίπου δύο μήνες.

«Δεν γίνεται να επενδύουμε 1.5 εκατομμύριο ευρώ στη μάχη κατά του ντόπινγκ και μετά να καλούμε μια παίκτρια που έχει τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Όπως σημείωσε την Τρίτη: «Μπορεί να υπάρξει wild card για παίκτρια που επιστρέφει από τραυματισμό, όχι όμως για παίκτρια που επιστρέφει από τιμωρία για ντόπινγκ»

Η υπόθεση της Μαρίας Σαράποβα πρέπει να πούμε ότι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο του τένις. Ήδη τα τουρνουά της Στουτγκάρδης, της Μαδρίτης και της Ρώμης την κάλεσαν με wild card με τις απόψεις να είναι διχασμένες, αφού πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι δυνατόν να ανοίγεται ο δρόμος σε μια αθλήτρια που έχει τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάσα που έχει κατακτήσει δύο φορές το Roland Garros είχε τιμωρηθεί με 15 μήνες αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μετά την παραδοχή της ότι έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας Meldonium κατά τη διάρκεια του Australian open το 2016.

Προτεινόμενα Άρθρα