Ξανά στην κορυφή ο Μάρκεζ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Δεύτερος ο Λορένθο, έκπληξη με Φόλγκερ

Η άσφαλτος στέγνωσε στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών της Καταλονίας, με αποτέλεσμα να πέσουν οι χρόνοι. Ωστόσο, ο Μαρκ Μάρκεζ, παρά την προσπάθεια των υπολοίπων, δεν πτοήθηκε και βρέθηκε εκ νέου στην κορυφή των χρόνων.

Ο Ισπανός δείχνει δυνατός στο… σπίτι του και φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο ενόψει των κατατακτηρίων, έχοντας βέβαια μπροστά και άλλες δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών. Δεύτερος ήταν ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος θυμήθηκε τις παλιές καλές μέρες και για μικρό χρονικό διάστημα ήταν στην πρώτη θέση, αλλά έμεινε πίσω από τον συμπατριώτη του για 405 χιλιοστά.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήταν στην τρίτη θέση, όπου το παρών έδωσε ο Γιόνας Φόλγκερ. Ο Γερμανός της Monster Yamaha Tech 3 έκανε εκπληκτικούς χρόνους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και κατάφερε να ξεχωρίσει με τον τρίτο του FP2, αφού ήταν 544 χιλιοστά πιο αργός από τον Μάρκεζ.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Αντρέα Ντοβιζιόζο, Ντανίλο Πετρούτσι, Τίτο Ραμπάτ, Γιόχαν Ζάρκο, Ντάνι Πεντρόσα, Αλβάρο Μπαουτίστα, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

 
Ο «Γιατρός» φαίνεται ότι δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό, αλλά βελτιώθηκε κατά πολύ, σε σύγκριση με το FP1, καθώς τώρα απείχε 823 χιλιοστά από την κορυφή έναντι 2.9 δευτερολέπτων που είχε διαφορά από τον Μάρκεζ.

Προτεινόμενα Άρθρα