Ένας πρωταθλητής στον ΑΡΗ!(pics)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Θεσσαλονικιός παίκτης, είναι παράλληλα προπονητής στις ακαδημίες του γυναικείου βόλεϊ

Συνέντευξη στην ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΚΑΤΙΔΟΥ

Για τρίτη φορά στη καριέρα του, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ, αφού ο έμπειρος αθλητής και πρωταθλητής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο μπιτς βόλεϊ, είπε το “ναι” και θα ενισχύσει την προσπάθεια του συνόλου του Στράτου Γζουντέλη τη νέα χρονιά στην Α2 κατηγορία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “Παπ” βρέθηκε και πριν από δύο χρόνια -τον Ιανουάριο του ’16- κοντά στην επιστροφή του στο Σύλλογο, ωστόσο, για διάφορους λόγους τότε οι δύο πλευρές δεν έδωσαν τα χέρια.

Ο Θεσσαλονικιός ακραίος/λίμπερο, ο οποίος ανήκει από πέρυσι στην “κιτρινόμαυρη” οικογένεια, καθώς ήταν –και θα εξακολουθήσει να είναι– προπονητής στις Ακαδημίες του γυναικείου βόλεϊ του Συλλόγου, μίλησε στην “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” για την επιστροφή του στον ΑΡΗ, τους στόχους του με τη νέα του ομάδα, αλλά και για το ποια είναι η μεγάλη του αγάπη, η σάλα ή η άμμος.

“Είμαι πολύ χαρούμενος, που επιστρέφω, μετά από μια τετραετία στον ΑΡΗ, τη φανέλα του οποίου έχω φορέσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν”, σχολίασε αρχικά ο 32χρονος αθλητής για να προσθέσει ότι: “Μετά από συζητήσεις που είχαμε πριν από λίγες ημέρες με τον κ. Βαρβούτα και, αφού διευθετήθηκαν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες προς το πρόσωπό μου από το παρελθόν, δώσαμε τα χέρια και είπαμε να πορευτούμε από κοινού τη νέα χρονιά”.

Όσο για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην ομάδα, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, σχολίασε: 
“Έχουν γίνει καλές προσθήκες στο ρόστερ και πιστεύω ότι μέσα από τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το σύνολο θα “δέσει””, τόνισε για να σταθεί ότι: “Στόχος του ΑΡΗ είναι η επιστροφή του στην Α1. Αυτός είναι ο σκοπός όλων μας, να επαναφέρουμε, δηλαδή, την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια”.

Ο Στράτος Γζουντέλης είναι αυτός που θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο των “κιτρινόμαυρων”, με τον Θοδωρή Παπαδημητρίου να τον γνωρίζει αρκετά καλά, όχι, όμως, ως προπονητή, αλλά ως… αθλητή. “Με τον Στράτο (σ.σ. Γζουντέλη) υπήρξαμε πριν από κάποια χρόνια συμπαίκτες στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τον γνωρίζω πολύ καλά, έχουμε άριστες εξωγηπεδικές σχέσεις και σίγουρα η παρουσία του στον πάγκο της ομάδας έπαιξε ρόλο στον ερχομό μου στον ΑΡΗ”.

Ο νέος του ρόλος ως προπονητής!

Από πέρυσι, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου έχει αναλάβει και έναν νέο… ρόλο, αυτόν τον προπονητή. Το “βάπτισμα του πυρός” το πήρε στις Ακαδημίες του γυναικείου βόλεϊ του “κιτρινόμαυρου” Συλλόγου, ενώ εδώ και λίγο καιρό είναι τεχνικός και στα αναπτυξιακά τμήματα του μπιτς βόλεϊ. 

“Ασχολήθηκα πέρυσι για πρώτη φορά με την προπονητική όταν και είχα τέσσερα τμήματα Ακαδημιών του γυναικείου βόλεϊ του ΑΡΗ. Μου άρεσε πάρα πολύ σαν εμπειρία κι έτσι πριν από ένα μήνα ανέλαβα και ακαδημίες αγοριών-κοριτσιών στην άμμο”. 

Ερωτηθείς για τη λειτουργία των Ακαδημιών των “κιτρινόμαυρων”, επεσήμανε: 
“Γίνεται πολύ καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής του γυναικείου βόλεϊ του ΑΡΗ και η συνεργασία μου ήταν άψογη τόσο με τον κ. Ρεντζεπέρη όσο και με τον κ. Γιαννάκη. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να την συνεχίσουμε και του χρόνου”, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει ταλέντο στον ΑΡΗ, είχε να πει: “Υπάρχουν καλές αθλήτριες και στόχος μας είναι κάθε χρόνο να βγαίνουν κορίτσια, που θα προωθούνται στη γυναικεία ομάδα, όπως ήδη γίνεται. Υπάρχει πολύ καλή λειτουργία και η Ακαδημία κοριτσιών του ΑΡΗ είναι ίσως η καλύτερη αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη”.

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιο βόλεϊ προτιμάει αυτό στη σάλα ή εκείνο στην άμμο, ο έμπειρος Θεσσαλονικιός αθλητής, απάντησε:
“Δεν μπορώ να τα διαχωρίσω. Νομίζω ότι μου αρέσουν εξίσου και τα δύο. Είμαι της άποψης ότι όλοι οι αθλητές θα πρέπει να παίζουν μπιτς βόλεϊ για να διατηρούνται και σε μια καλή κατάσταση…”.

Προτεινόμενα Άρθρα