Πρώτοι και καλύτεροι οι έφηβοι στην Μάλτα

από AllAboutARIS

Στην πρώτη θέση του ομίλου της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μάλτας τερμάτισε η Εθνική ομάδα πόλο εφήβων που επικράτησε με 9-7 της Τουρκίας.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ισάριθμα παιχνίδια στην διοργάνωση. Με την κατάληψη της πρώτης θέσης η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά και απέχει μία νίκη από την είσοδό της στη ζώνη των μεταλλίων.

Το έργο της όμως κάθε άλλο παρά εύκολο θα πρέπει να λογίζεται αφού στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι η «γαλανόλευκη» θα τεθεί αντιμέτωπω είτε με το Μαυροβουνιο είτε με την Ουγγαρία. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να βρει μπροστά της την Κροατία αλλά αυτό σενάριο είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί.

Ο αντίπαλός μας στον προημιτελικό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Ουγγαρία και Μαυροβούνιο. Εάν οι Ούγγροι κερδίσουν ή αναδειχθούν ισόπαλοι θα ειναι αυτοί οι αντίπαλοί μας στα προημιτελικά, εάν κερδίσουν οι Μαυροβούνιοι θα παίξουμε μαζί τους την Πέμπτη, ενώ στην απίθανη περίπτωση που οι Ούγγροι κερδίσουν με περισσότερα απο 10 γκολ διαφορά τους Μαυροβούνιους, τότε την Πέμπτη στα προημιτελικά θα αγωνιστούμε απέναντι στους Κροάτες).

Ο προημιτελικός της Εθνικής μας θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης (13:00) 14 Σεπτεμβρίου. 

Όσον αφορά το παιχνίδι με αντίπαλο την Τουρκία η Εθνική μας έκανε ένα κακό πρώτο οκτάλεπτο όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-1. Στη συνέχεια όμως οι Έλληνες παίκτες πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δεν τον έχασαν ποτέ φτάνοντας στη νίκη.

Για την Ελλάδα σκόραραν οκτώ διαφορετικοί παίκτες μια πολυφωνία στην επίθεση. Τα τέρματα πέτυχαν ο Παπανικολάου 2 και απο 1 οι Κουλούρης , Δήμου, Τσιστράκης , Καλογερόπουλος , Γραμματικός , Πάτερος και Περόπουλος . Αγωνίστηκαν ακόμη οι Μανθογιάννης, Αλαμάνος, Κουρούβανης, Γωνιωτάκης και Πιόβαν.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ υποστήριξε: «Το τουρνουά είναι πολύ ανταγωνιστικό στην Μάλτα. Οι διάφορες ανάμεσα στις κλασικές ομάδες της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης και τις νεοεισερχόμενες έχουν μικρύνει. Στον όμιλό μας τα παιχνίδια ήταν ολα ανταγωνιστικά. Καταφέραμε και πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο και αυτό είναι σπουδαίο γι’ αυτά τα παιδιά που θέλουν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν εκεί που οι ίδιοι θέλουν και ονειρεύονται. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής. Την Πέμπτη απέναντι σε μια εμφανώς καλύτερη ομάδα την οποία δεν ξέρουμε ακόμη, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στα μετάλλια. Ο ρόλος μας είναι δύσκολος και το ξέρουμε. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και συνεχίζουμε».

Στον άλλο αγώνα του 4ου ομίλου η Ρωσία νίκησε με 10-7 την Σλοβακία και κατέκτησε την 2η θέση.

Η βαθμολογία του ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Ελλάδα 9
2. Ρωσία 6
3. Τουρκία 3 
4. Σλοβακία 0

Προτεινόμενα Άρθρα