Λεκλέρ: “Στους τελευταίους γύρους κοίταζα τις κερκίδες αντί για την πίστα”

από AllAboutARIS

Ο Μονεγάσκος έφερε περίτεχνα εις πέρας το στρατηγικό ρίσκο της Ferrari να μην κάνει δεύτερο πιτ-στοπ στο σημερινό αγώνα της Ιταλίας, σε αντίθεση με τη McLaren. Παρότι ο Όσκαρ Πιάστρι καταδίωκε τον Λεκλέρ στους τελευταίους 9 γύρους με πολύ πιο φρέσκα ελαστικά, ο 25χρονος της Ferrari κατάφερε να μείνει μέχρι τέλους στην κορυφή και να κερδίσει με διαφορά 2,6’’ τον Αυστραλό.

Αυτή ήταν η δεύτερή του νίκη μέσα στη Μόντσα με τη Ferrari, μετά το 2019, και επίσης έρχεται λίγους μήνες μετά την πρώτη του μέσα στην πατρίδα του, στο Μονακό, τον περασμένο Μάιο.

“Είναι εκπληκτικό συναίσθημα”, είπε ο Λεκλέρ στο τέλος.“Πίστευα ότι η πρώτη φορά θα είχε αυτή την αίσθηση και ότι η δευτερη φορά -αν ερχόταν ποτέ μια δεύτερη φορά- δεν θα ήταν τόσο ιδιαίτερη.

Όμως, Θεέ μου, τα συναισθήματα στους τελευταίους γύρους, ήταν ακριβώς τα ίδια με εκείνα που είχα το 2019, βλέποντας τις κερκίδες αντί για την πίστα, που είναι επικίνδυνο. Απίστευτο.

Το Μονακό και η Μόντσα είναι οι δύο αγώνες που θέλω να κερδίζω κάθε χρόνο. Προφανώς θέλω να κερδίζω περισσότερους, και το παγκόσμιο πρωτάθλημα το νωρίτερο δυνατόν, αλλά αυτοί είναι οι δύο πιο σημαντικοί αγώνες της σεζόν, και κατάφερα να τους κερδίσω και τους δύο φέτος. Οπότε είναι κάτι τόσο, τόσο ξεχωριστό”, πρόσθεσε ο 25χρονος.

Σε ερώτηση αν η μεγάλη αεροδυναμική αναβάθμιση που έφερε η Ferrari αυτό το τριήμερο για την SF-24 σημαίνει ότι η Scuderia επέστρεψε για τα καλά, και είναι ικανή να φέρει κι άλλες νίκες, ο Λεκλέρ απάντησε: “Δεν ξέρω, διότι το πακέτο μας δούλευε τόσο καλά σε μια πίστα σαν τη Μόντσα. Θα είναι το ίδιο για το υπόλοιπο της σεζόν; Αμφιβάλλω.

Οπότε, ακόμα πιστεύω ότι οι McLaren είναι τα φαβορί, αλλά κάναμε ένα βήμα εμπρός. Αυτό είναι σίγουρο. Και το Μπακού είναι αρκετά καλή πίστα για μένα. Μου αρέσει και ήμουν ανταγωνιστικός εκεί στο παρελθόν. Οπότε ποιος ξέρει, ίσως μπορούμε να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό ξανά”, κατέληξε.

 

Προτεινόμενα Άρθρα