Ο Σουμάχερ γλίτωσε τα χειρότερα στο τρομακτικό ατύχημα του Χόκενχαϊμ (vid)

από AllAboutARIS

Ο τελευταίος γύρος του DTM για το 2022 έμελλε να αποδειχθεί άκρως επεισοδιακός. Στον πρώτο εκ των δύο αγώνων του τριημέρου, ο Ντέιβιντ Σουμάχερ είχε ένα συγκλονιστικό ατύχημα. Λίγο πριν τη στροφή 6, ο νεαρός Γερμανός και ανιψιός του 7 φορές πρωταθλητή της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, «είδε το χάρο με τα μάτια του» όταν είχε επαφή με την Porsche 911 GT3 του Τόμας Πράινινγκ, με αποτέλεσμα τα δύο αγωνιστικά να συγκρουστούν και να καταλήξουν στις μπαριέρες.

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση, η Mercedes AMG GT3 του Σουμάχερ επέστρεψε στην αγωνιστική διαδρομή και τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες, με την Porsche του Ντένις Όλσεν να χτυπά στον τοίχο στην προσπάθειά να τους αποφύγει.

Ευτυχώς όλοι οι οδηγοί βγήκαν ανέπαφοι από τα αγωνιστικά τους, με τον Σουμάχερ να επιστρέφει στο σπίτι του μετά το τέλος του αγώνα. Όμως, όπως αποκαλύπτει ο πατέρας του, Ραλφ, ο Ντέιβιντ ένιωσε έντονους πόνους και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στην Αυστρία, όπου ανακάλυψαν την έκταση του πραγματικού του τραυματισμού.

«Όταν ο Ντέιβιντ επέστρεψε στο σπίτι, παραπονιόταν για πόνους στην πλάτη. Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε νοσοκομείο στο Σάλτζμπουργκ και κάναμε μαγνητική τομογραφία. Όπως αποδείχθηκε, ο οσφυϊκός του σπόνδυλος είχε σπάσει. Σύμφωνα με τους φυσιοθεραπευτές, ο Ντέιβιντ θα χρειαστεί ένα διάλειμμα 6 εβδομάδων», ανέφερε ο Ραλφ στο motorsportmagazine.com.

Το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Σουμάχερ δείχνει για μία ακόμη φορά την ασφάλεια που παρέχουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του σήμερα. Ο νεαρός Γερμανός θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά και κυριολεκτικά γλίτωσε τα χειρότερα. Στην πρώτη του σεζόν στο DTM, o 20χρονος Γερμανός περιορίστηκε στην 28η θέση της βαθμολογίας, κατακτώντας μόλις 1 βαθμό.

Δείτε και πάλι το ατύχημα που «κόβει» την ανάσα από τον αγώνα του DTM στο Χόκενχαϊμ.

Προτεινόμενα Άρθρα