Ο Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον της Ιαπωνίας

από AllAboutARIS

Από την κορυφαία θέση της εκκίνησης του GP Ιαπωνίας θα ξεκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν την προσπάθειά του να επιστρέψει στις νίκες μετά την εγκατάλειψή του στην Αυστραλία, καθώς ο Ολλανδός βγήκε νικητής των δοκιμών κατάταξης του 4ου φετινού GP της Formula 1 στη Σουζούκα.

Όμως, αυτή τη φορά ο Σέρτζιο Πέρεζ κατάφερε να ανεβάσει εντυπωσιακά το ρυθμό του και πλησιάζοντας τον Ολλανδό ομόλογό του στα χιιλιοστά του δευτερολέπτου να αφήσει αρκετά πίσω του τους οδηγούς της τετραπλής μάχης των McLaren, Ferrari, Aston Martin και Mercedes για τις σειρές της εκκίνησης πίσω από τις Red Bull.

Νικητής της μάχης αυτής ήταν ο Λάντο Νόρις με τη McLaren MCL38, αφήνοντας σχεδόν δύο δέκατα πίσω του τη Ferrari του Κάρλος Σάινθ. Μάλιστα, ο Άγγλος έμεινε στο τέλος να μετανιώνει για ένα λάθος στο δεύτερο γρήγορο γύρο του στο Q3, που ενδεχομένως να τον έφερνε ακόμα πιο κοντά στις Red Bull.

Από τον 4ο Σάινθ μέχρι τον 8ο, ομόλογό του στη Ferrari Σαρλ Λεκλέρ (που ακούστηκε προβληματισμένος και σε πλήρη άγνοια για τις αιτίες του μη ανταγωνιστικού ρυθμού του), πέντε οδηγοί βρέθηκαν μέσα στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου, καθώς οι Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον έβαλαν και τις Aston Martin και Mercedes μέσα στη μάχη.

Προτεινόμενα Άρθρα