Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού

από AllAboutARIS

Σε έναν αγώνα με πολλές και διαφορετικές στρατηγικές από τους πρωταγωνιστές της Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB20 είχε διαρκώς τον έλεγχο της πρωτοπορίας και παρότι ο Λάντο Νόρις πίεσε οριακά με τη McLaren MCL38, δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει με αξιώσεις τον Ολλανδό πρωταθλητή για την 7η φετινή του νίκη.

Το βάθρο έκλεισε ο Λιούις Χάμιλτον, που επέστρεψε στις μάχες της κορυφής στο καλύτερο φετινό αγωνιστικό τριήμερο της Mercedes, ενώ στην εξάδα ακολούθησε ο ομόλογός του, Τζορτζ Ράσελ, και οι δύο Ferrari των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ. Οι Mercedes και Ferrari ρίσκαραν με την επιλογή σκληρής γόμας στο τέλος για τους Ράσελ και Σάινθ, και αυτό τους κόστισε μία θέση από τους δύο ομολόγους τους, Χάμιλτον και Λεκλέρ.

Ο Όσκαρ Πιάστρι έμεινε μακριά από το ρυθμό του Νόρις όλο αυτό το τριήμερο στην Καταλονία, για να τερματίσει στην 7η θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισε στην 8η θέση ο Σέρτζιο Πέρεζ της RBR και οι αναγεννημένες Alpine με τους Πιέρ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν, που πήραν τρει πολύτιμους βαθμούς με την ιδιαίτερα εξελιγμένη A524.

FORMULA 1

Προτεινόμενα Άρθρα