Χωρίς αντίπαλο ο Φερστάπεν, νέος “περίπατος” του Ολλανδού στο GP της Τζέντα

από AllAboutARIS

Ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε στις 9 συνεχόμενες νίκες στη Formula 1 κυριαρχόντας ολοκληρωτικά και χωρίς καμία πίεση στο GP Σαουδικής Αραβίας, 2ο φετινό αγώνα της Formula 1, εμπρός από τον ομόλογό του Σέρτζιο Πέρεζ που συμπλήρωσε άλλο έναν θρίαμβο της Red Bull με την ανίκητη RB20.

Όπως αναμενόταν, η Ferrari ήταν η δεύτερη σε δυναμική ομάδα και σε αυτόν τον αγώνα, και ο Σαρλ Λεκλέρ το εκμεταλλεύτηκε για να ανέβει στο βάθρο εμπρός από τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren που είχε το πάνω χέρι από τις Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο και τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ, που έκλεισαν το βάθρο.

Όμως, οδηγός του αγώνα αναδείχθηκε ο μόλις 18χρονος Όλι Μπέρμαν, που κλήθηκε μόλις χθες να αντικαταστήσει τον Κάρλος Σάινθ -που υπεβλήθη χθες σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας- στο κόκπιτ της Ferrari. Ο Βρετανός πρωταγωνιστής της F2 εκκίνησε από την 11η θέση αλλά κατάφερε να τερματίσει στην 7η, κερδίζοντας τον Λάντο Νόρις της McLaren και τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Ο Νόρις και ο Χάμιλτον, βεβαίως, επέλεξαν λίγο ανορθόδοξη στρατηγική: ήταν οι μόνοι που δεν εκμεταλλεύτηκαν το όχημα ασφαλείας στον 8ο γύρο για το ατύχημα -χωρίς σοβαρές συνέπειες- του Λανς Στρολ της Aston Martin, έμειναν στην πίστα και αναγκάστηκαν να κάνουν προς το τέλος το πιτ-στοπ τους, χάνοντας αρκετές θέσεις.

FORMULA 1

Προτεινόμενα Άρθρα