Πρωτιά για τον Μάρτιν στα πρώτα δοκιμαστικά του Λε Μαν

από AllAboutARIS

Το γκραν πρι της Γαλλίας, ο πέμπτος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGP ξεκίνησε με το FP1. Στη διαδικασία των 45 λεπτών, ομάδες και αναβάτες πήραν μία πρώτη γεύση από την πίστα του Λε Μαν, ακολουθώντας τα προγράμματα με στόχο το καλύτερο δυνατό στήσιμο των μοτοσικλετών.

Ταχύτερος αναβάτης μετά την ολοκλήρωση του FP1 ήταν ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac Ducati. Ο Ισπανός αναβάτης στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας σημείωσε το 1:31,421.
Στη 2η θέση βρέθηκε ο εντυπωσιακός Πέδρο Ακόστα με την GasGas Tech3 KTM, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati, με τον Ενέα Μπαστιανίνι να προηγείται του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Πέκο Μπανάια.

Στην 6η θέση της τελικής κατάταξης κατετάγη ο Άλεξ Μάρκεθ με την Gresini Ducati, μπροστά από τον Αλέις Εσπαργκαρό με την δεύτερη Aprilia.

Ο Μπραντ Μπίντερ βρέθηκε στην 8η θέση με την KTM, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μαρκ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Μάρκο Μπετζέκι (VR46 Ducati).

Το τριήμερο στην πίστα του Λε Μαν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους αναβάτες της Honda, καθώς βρέθηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις, με τον Ζοάν Μιρ να είναι ταχύτερος από τον Λούκα Μαρίνι.

Ακολουθεί η κρίσιμη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Τα αποτελέσματά της θα κρίνουν το ποιοι αναβάτες θα συμμετέχουν στα Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα