Ήττα στο Μονακό για Ολυμπιακό

από AllAboutARIS

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του, ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά τελικά λύγισε στην «τελική ευθεία» της εκτός έδρας αναμέτρησής του με τη Μονακό, γνωρίζοντας την ήττα με 85-77.
Με τους Γουόκαπ, Κάνααν Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ενώ από την άλλη ο Σάσα Ομπράντοβιτς, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Λόιντ, επέλεξε για την αρχική του πεντάδα τους Ουατάρα, Τζέιμς, Ντιαλό, Μπράουν και Τζαϊτέ. Η Μονακό «άνοιξε το σκορ» με τρίποντο του Ντιαλό, πριν ο Κάνααν δώσει στον Ολυμπιακό το πρώτο του προβάδισμα (5-6) με… τετράποντο, αφού ευστόχησε σε τρίποντο, παίρνοντας παράλληλα και το φάουλ από τον Ντιαλό. Ο Φαλ κυριάρχησε επιθετικά στα πρώτα λεπτά, φτάνοντας νωρίς τους 6 προσωπικούς πόντους και διαμορφώνοντας το 10-7 υπέρ των «ερυθρόλευκων», όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν με συνεχόμενα καλάθια των Ντιαλό και Μοτεγιούνας, για το 15-10. Ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα (15-17), χάρη σε σερί 7-0 και με τον Κάνααν να.. κουβαλάει στην επίθεση, πριν η Μονακό απαντήσει με δικό της σερί 7-0, για το υπέρ της 22-17 με τη λήξη της πρώτης περιόδου

Οι γηπεδούχοι πήραν τη μέγιστη διαφορά τους στο ματς (25-17) με τρίποντο του Κέμπα Γούοκερ στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ενώ ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν πολύ επιθετικά κόντρα στην πολύ πιεστική άμυνα άμυνα των αθλητικών αντιπάλων του. Ο Κάνααν συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο, έχοντας 4/5 τρίποντα και μειώνοντας σε 30-24, όμως η Μονακό κατάφερνε να βρίσκει λύσεις επιθετικά, διατηρώντας το υπέρ της +8. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε θετικά το πρώτο ημίχρονο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ούσα μπροστά με 39-38, χάρη σε τρίποντο του Πίτερς και καλάθι-φάουλ του ΜακΚίσικ, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε!
Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι και φάουλ του Μπράουν, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τρία λάθη στα πρώτα δύο λεπτά. Ο Ουατάρα με 4 συνεχόμενους πόντους του έβαλε μπροστά με 45-42 τη Μονακό, ενώ ο Κάνααν συνέχισε το… βιολί του, ευστοχώντας σε νέο τρίποντο για το 45-47. Ο Πίτερς βρήκε ρυθμό και με πέντε σερί δικούς του πόντους, έφτασε τους 11 προσωπικούς πόντους με 3/3 τρίποντα και έβαλε ξανά μπροστά τους «ερυθρόλευκους» (49-52), ενώ η Μονακό απάντησε με τρίποντα των Οκόμπο και Κορνελί, για το 55-52. Ο Πίτερς ευστόχησε σε νέο τρίποντο για το 58-57, πριν ο Μπραζντέικις βάλει το πρώτο του καλάθι, για το 58-59!
Με τρίποντο του Γουόκαπ και καλάθι-φάουλ του Μιλουτίνοφ και με σερί που
έφτασε μέχρι το 11-2, ο Ολυμπιακός πήρε το μέγιστο προβάδισμά του στο ματς (65-60), στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, πριν οι Οκόμπο, Μπράουν και Μοτεγιούνας βάλουν εκ νέου μπροστά τη Μονακό, με 67-65. Ο Γουόκαπ με πέντε συνεχόμενους πόντους του, έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα για τελευταία φορά στο ματς (69-71), αφού στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο για το 76-73, σέρβιρε ασίστ στον Χολ για το 79-73 και έβαλε τις τελευταίες βολές, για το τελικό 85-77.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-39, 58-59, 85-77

Τα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα