Γ. Αντετοκούνμπο: «Πάντα λέμε ότι πάμε για μετάλλιο και τελικά τρώμε τα μούτρα μας» (vid)

από AllAboutARIS

Ταπεινός και με διάθεση να ρίξει τους τόνους εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στη Media Day της Εθνικής ομάδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο σταρ των Μπακς στάθηκε πολλές φορές στην ανάγκη η «γαλανόλευκη» να αποκτήσει συνοχή και χημεία και επεσήμανε πως πρέπει πρώτα να γίνει ομάδα και μετά βήμα-βήμα να τεθούν οι στόχοι ενόψει EuroBasket.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν η Εθνική είναι φαβορί: «Δεν έχει σχέση τι περιμένει ο κόσμος, αλλά ο προπονητής και η ομάδα. Εμείς παίζουμε το μπάσκετ. Σε όσες διοργανώσεις έχω πάει, δεν έχουμε περάσει στην οκτάδα. Αυτό είναι ένα βήμα για εμάς. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να κάνουμε προπόνηση, να γίνουμε καλύτεροι, να δεθούμε σαν ομάδα. Αυτήν τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι για μετάλλια, πρέπει να δέσουμε σαν ομάδα, να δημιουργήσουμε χημεία. Πρέπει να θέτουμε στόχους, που είναι ρεαλιστικοί, έτσι είμαι και εγώ σαν άνθρωπος. Δεν σκέφτομαι ότι πάω να κερδίσω τίτλους. Πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και αυτό είναι η οκτάδα, μακάρι να το πετύχουμε. Να γίνουμε ομάδα, γιατί όλοι στο χωριό τους είναι οι καλύτεροι. Και εγώ στο χωριό μου, το Μιλγουόκι, είμαι ο καλύτερος και ο Σλούκας εδώ είναι πρωταθλητής και ο Αγραβάνης στον Προμηθέα, αλλά πρέπει να μάθουμε να παίζουμε σαν ομάδα».

Για το πώς είναι να παίζει με τα αδέρφια του: «Είναι τρομερό συναίσθημα να αγωνίζομαι με τα αδέρφια μου στην Εθνική. Είμαι χαρούμενος, ένα όνειρο, που έχει γίνει πραγματικότητα, το λέγαμε από τότε, που είμασταν μικροί. Να κάνουμε μαζί προπόνηση, να μαρκάρουμε ο ένας τον άλλον, να παίξω με τον Κώστα, να παίξω με τον Άλεξ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που έχει γίνει όλο αυτό, η μητέρα μας είναι περήφανη και ανυπομονεί να έρθει στο ματς».

Για αν πάει η Ελλάδα για μετάλλιο φέτος: «Και γιατί δεν ήταν τις προηγούμενες φορές πιθανό το μετάλλιο και είναι τώρα; Δεν μπορεί να σκαφτόμαστε μετάλλιο, πάντα αυτό κάνουμε και τρώμε τα μούτρα μας. Πρέπει να το πετύχουμε κάτι πριν αποχωρήσουν οι Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου. Δεν κέρδισα πρωτάθλημα γιατί σκεφτόμουν τον τίτλο στο NBA. Βήμα βήμα, να γίνουμε καλύτεροι πρέπει».

Για το πλάνο του παιχνιδιού: «Τρομερή δουλειά στην προπόνηση κάνει ο προπονητής μας. Δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπορεί η ομάδα να με βοηθήσει να παίζω όπως στους Μπακς, αλλά το θέμα είναι πώς ο Σλούκας και ο Παπαπέτρου θα πρέπει να παίζουν όπως έπαιζαν στις ομάδες τους; Δεν γίνεται να προσαρμοστούν 11 άτομα σε μένα και όχι ο ένας. Έχουμε τρεις βδομάδες να δεθούμε και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για τον ρόλο του στην «γαλανόλευκη»: «Έχουμε τρεις εβδομάδες να δεθούμε. Θα προσαρμοστώ εγώ στην Εθνική και όχι αυτή σε εμένα. Θα κάνω ό,τι μου ζητηθεί, ακόμα και 6-7 θα παίξω. Από την προπόνηση, που κάναμε χθες, δεν νομίζω ότι είμαστε ομάδα για μετάλλιο. Έχουμε, όμως, την ευκαιρία, αν ακούσουμε τον προπονητή μας, αν δουλέψουμε σωστά, να το κάνουμε. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να έχω ρεαλιστικούς στόχους. Τα μυαλά μου δεν παίρνουν αέρα. Είμαι ταπεινός. Μακάρι να προκριθούμε».

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X