ΕΟΚ: «Αποσυρόμαστε – Δεν θα συμμετέχουμε στο παράτυπο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ»

από AllAboutARIS

«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, με την ομοσπονδία να κάνει λόγο «παράτυπες διαδικασίες», με αφορμή την αδειοδότηση των ομάδων της Stoiximan.gr Basket League.
Σειρήνες… πολέμου ηχούν στο ελληνικό μπάσκετ.

Ήταν γνωστό πως η ΕΟΚ είχε συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με αφορμή την παράταση που έδωσε ο ΕΣΑΚΕ μέχρι τις 30/6 στο θέμα της αδειοδότησης των ομάδων (Άρης, ΑΕΚ, Απόλλων Πάτρας, Λάρισα). Η ομοσπονδία έκανε ωμή παρέμβαση στο ΔΣ του Συνδέσμου την Παρασκευή (24/6) και μια μέρα αργότερα κάλεσε δικό της συμβούλιο για να ρίξει… βόμβες με μια επιθετική ανακοίνωση.

Η ΕΟΚ, λοιπόν, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από κάθε σχετική διαδικασία που αφορά το πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, τονίζοντας πως δεν θα πάρει μέρος σε παράτυπες διαδικασίες και δεν θα δώσει τη «σύμφωνη γνώμη» της. «Η ΕΟΚ ενημερώνει ότι ανακαλεί άμεσα τους εκπροσώπους της από όλα τα όργανα του ΕΣΑΚΕ. Επίσης, το ΔΣ της ΕΟΚ δηλώνει πως δεν πρόκειται να παράσχει «σύμφωνη γνώμη» για οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί από τούδε και στο εξής από οποιοδήποτε θεσμικό όργανο του ΕΣΑΚΕ έως ότου ο ΕΣΑΚΕ συμμορφωθεί και εφαρμόσει τις αποφάσεις της πρόσφατης ομόφωνης γενικής συνέλευσης. Εφόσον, όμως, ο ΕΣΑΚΕ συνεχίζει να μην έχει τη διάθεση να εφαρμόσει όλα όσα ψήφισε ομοφωνα, τότε η ΕΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στο παράτυπο πρωτάθλημα που ο ίδιος διοργανώνει και να γίνει συνένοχη σε μη νόμιμες διαδικασίες», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αυτό που σημειώνεται -εκτός της ανακοίνωσης- είναι πως βάσει νόμου θεωρείται απαραίτητη η υπογραφή/ έγκριση της ελληνικής ομοσπονδίας για πλήθος ενεργειών (θέματα δελτίων, διαιτητών, κ.ά.). Επομένως, η ανακοίνωση που θα διαβάσετε παρακάτω βάζει… φωτιά στην Stoiximan.gr Basket League.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X