Η πρόταση του ΑΡΗ στη Basket League για το format της νέας σεζόν

από AllAboutARIS

Επιστολή-πρόταση προς την Basket League απέστειλε η ΚΑΕ ΑΡΗΣ, αναφορικά με το format της επόμενης σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1.

Το πλαίσιο στο οποίο οι “κιτρινόμαυροι” προχωρούν στην εν λόγω πρόταση είναι να αποκτήσουν άλλο ενδιαφέρον τα πλέι οφ και παράλληλα να γίνει το ίδιο όσον αφορά και τη διαδικασία των πλέι οφ.

Συγκεκριμένα αυτό που προτείνει ο ΑΡΗΣ είναι να διεξάγονται τέσσερις σειρές play-offs, από τις θέσεις 3 έως 10. Είτε «από το μηδέν» σε σειρές «best of 3», είτε μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, σε σειρές «best of 5». Οι νικητές των τεσσάρων σειρών θα παίξουν μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια θα μείνουν τέσσερις ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων, ξεκινώντας την ημιτελική φάση.

Όσον αφορά στην παραμονή, η πρόταση είναι: Η 13η ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας και η 11η με τη 12η να παίξουν την κατηγορία σε σειρά play-out, παρεμφερή με αυτές των play-offs.

Για την πρώτη εξάδα ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, ενώ ο 7ος και ο 8ος θα αναβαθμιστούν και δε θα «μειωθούν», αναγκαζόμενοι να παίξουν για την παραμονή, κάτι που δε γίνεται πουθενά. Επίσης, οι ομάδες «9» και «10» θα έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από την παραμονή. Οι αγώνες αυξάνονται και αποφεύγονται οι πολλάκις ανούσιες σειρές 1-8 και 2-7.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X