Καστρίτης: “Κλειδί ο έλεγχος των ριμπάουντ, να αυξήσουμε τα καλά μας διαστήματα” (vid)

από AllAboutARIS

Εν όψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα, αυτού απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη. Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε:

“Παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40′, να αυξήσουμε τα καλά διαστήματα και με την βοήθεια του κόσμου, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω πως ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι πάρα πολύ σημαντικός. Όχι τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τον αιφνιδιασμό ή τα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, όσο με των έλεγχο των ριμπάουντ. Νομίζω πως όποιος καταφέρει να ελέγξει τις κατοχές, θα είναι πολύ κοντά στην νίκη.

Η Τουρκ είναι μία ομάδα που αγωνίζεται με έναν τρόπο πολύ κοντινό σε αυτό που κι εμείς θέλουμε να κάνουμε, είναι πολύ σκληρή ομάδα. Είναι πιο γεμάτη σε σχέση με πέρυσι, με εξαιρετικό προπονητή. Εχουμε εντοπίσει τα δυνατά τους στοιχεία, αλλά και λίγες αδυναμίες.Στην παρούσα φάση το σημαντικότερο είναι να δώσουμε την μεγαλύτεροι προσοχή στο πώς είμαστε εμείς.  Πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και από εκεί και έπειτα ανάλογα με το πως πηγαίνει το παιχνίδι να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις αδυναμίες του αντιπάλου”.

Συνεχίζοντας για την συμμετοχή του ΑΡΗ στο Eurocup για δεύτερη σερί χρονιά: “Δεν νομίζω πως περιμένουμε να αποκομίσουμε κάτι συγκεκριμένο. Είναι η δεύτερη χρονιά μας στη διοργάνωση. Μετά την απολύτως πετυχημένη περσινή χρονιά, θέλαμε πολύ να συνεχίσει η ομάδα. Νομίζω πως κάθε παιχνίδι είναι μία εμπειρία για τον οργανισμό του ΑΡΗ . Ένα μεγάλο όφελος το οποίο το εισπράττουμε είναι η εικόνα του γεμάτου Παλέ, είναι μία μεγάλη διαφήμιση του ΑΡΗ στο εξωτερικό. Όλοι το βλέπουν και μιλάνε γι’ αυτό. Οπότε για εμάς, είναι μία μακριά σεζόν χωρίς να την διαχωρίζουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ξέρουμε τις δυσκολίες της κάθε διοργάνωσης. Δύο φορές την εβδομάδα θα έχουμε παιχνίδι και θα μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο ,ανεξαρτήτως αντιπάλου, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό”.

Για το αν υπήρχε πρόοδος: “Από ματς σε ματς είδαμε να υπάρχει πρόοδος.  Δεν μας βοηθά καθόλου το γεγονός πως δεν έχουμε προπονήσεις από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα. Η ομάδα δεν έχει προπονηθεί καθόλου, ακόμη και σήμερα μία μέρα πριν τον αγώνα καταλαβαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει κανονική προπόνηση. Οπότε μέσα από το βίντεο και την συζήτηση με τα παιδιά, προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια κομμάτια τακτικά που θέλουμε και πρέπει”.

Για την συμμετοχή σε Ελλάδα και Ευρώπη: “Η καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα είναι δύσκολη.  Εμείς το μόνο που κοιτάμε και έχουμε στο μυαλό μας αυτή τη στιγμή είναι το επόμενο παιχνίδι.  Είμαστε συγκεντρωμένοι και από την Τετάρτη θα ασχοληθούμε με το ελληνικό πρωτάθλημα”.

Προτεινόμενα Άρθρα