Κατέρρευσε στο φινάλε η Εφές κόντρα στην Μακάμπι

από AllAboutARIS

Μία σπουδαία αναμέτρηση μας επιφύλασσε η 3η αγωνιστική της EuroLeague, ανάμεσα σε Μακάμπι τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές. Οι Ισραηλινοί σε ένα παιχνίδι με συνεχόμενες εναλλαγές του σκορ, κατάφεραν στο φινάλε να χτίσουν μία μικρή διαφορά και εν τέλει να τη διατηρήσουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για μία δύσκολη επικράτηση με 93-91
Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που αρνήθηκαν να αφήσουν τη νίκη να τους φύγει από τα χέρια. Το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης οι άμυνες δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς η Εφές είχε το μηδαμινό προβάδισμα με σκορ 24-23.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ιστορία συνεχίστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μακάμπι και Εφές έδιναν βάρος κυρίως στην επίθεση τους, ενώ δεν μπορούσε καμία από τις δύο να προστατεύσει επαρκώς το καλάθι της. Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα στην απόλυτη ισορροπία 52-52.
Στο τρίτο 10λεπτο η Εφές προσπάθησε να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης, όμως συνεχώς η Μακάμπι έβρισκε τον τρόπο να την διασπά την άμυνα και να φέρνει με το σκορ του παιχνιδιού να μην ξεφεύγει, όσο και αν οι Τούρκοι πίεζαν για να το πετύχουν.
Η τέταρτη και τελευταία περίοδος η Μακάμπι έφτασε κοντά στην αυτοκτονία. Η ομάδα του Κάτας κατάφερε να ανεβάσει με κόπο τη διαφορά έως και τους έξι πόντους, όμως η Εφές επανήλθε. Την πιο κρίσιμη στιγμή και με το σκορ ισόπαλο, μόλις τέσσερα δεύτερα πριν τη λήξη ο Σέιμπεν Λι έβαλε το πιο κρίσιμο καλάθι της αναμέτρησης γράφοντας το τελικό 93-91.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα