Κολοσσός: Έχασε το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του

από AllAboutARIS

Έγραψε ιστορία παίζοντας το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του, όμως δεν κατάφερε να το συνδυάσει με νίκη ο Κολοσσός Ρόδου. Η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα ηττήθηκε εύκολα με σκορ 84-54 από τη Σεν Κεντέν στη Γαλλία, στην πρεμιέρα του Basketball Champions League στο οποίο συμμετέχει.
Οι Ροδίτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι και μάλιστα έκλεισαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα (12-17), έχοντας τρέξει μάλιστα ένα επιμέρους σκορ 9-0 στο φινάλε της. Παρόλα αυτά, από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, οι Γάλλοι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και έδειξαν στο παρκέ την ανωτερώτητά τους.
Συγκεκριμένα, η Σεν Κεντέν έκανε κάτι παραπάνω από double score στο δεύτερο δεκάλεπτο (28-13) και ξέφυγε με +10 στο ημίχρονο (40-30), ενώ έκανε και ένα αντίστοιχο τρίτο δεκάλεπτο (26-11) ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Κάπως έτσι, εξασφάλισε τη νίκη, με τον Κολοσσό να μην έχει αντίδραση και να γνωρίζει την άνετη ήττα.
Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο 18χρονος Νολάν Τραορέ. Ο νεαρός γκαρντ, που θεωρείται «παιδί-θαύμα» του γαλλικού μπάσκετ, σκόραρε 27 πόντους με 4/10 τρίποντα και μοίρασε 5 ασίστ, όντας συγκλονιστικός και ο βασικός λόγος νίκης της ομάδας του. Από τον Κολοσσό, 13 πόντους είχε ο Παούλιους Ντανουσεβίτσιους και 12 ο Φράνσις Οκόρο.
Επόμενο ματς για την ομάδα του Γιώργου Σιγάλα στο BCL αυτό με την Τενερίφη στα Κανάρια Νησιά (16/10).

 

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 40-30, 66-41, 84-54

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ

Προτεινόμενα Άρθρα