Νότιο Σουδάν: Ο Ντενγκ στέρησε από τον Τζόουνς ένα ιστορικό triple-double (vid)

από AllAboutARIS

Ο Κάρλικ Τζόουνς από το Νότιο Σουδάν έφτασε κυριολεκτικά μία ανάσα από το να πετύχει το πρώτο triple-double σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Όχι το πρώτο για τον ίδιο. Όχι το πρώτο για παίκτη από τη χώρα του. Το πρώτο στα χρονικά της διοργάνωσης.

Ο 25χρονος γκαρντ των Σικάγο Μπουλς έκλεισε τον αγώνα με τις Φιλιππίνες με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Αν είχε μαζέψει ένα ριμπάουντ ακόμα θα είχε αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα βιβλία της ιστορίας της FIBA. Το ακόμα χειρότερο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο Τζόουνς είχε την ευκαιρία να πάρει ένα ακόμα ριμπάουντ κι αυτή την ευκαιρία του τη στέρησε ένας συμπαίκτης του, ο Ματζόκ Ντενγκ.

Με περίπου 30″ να απομένουν στο χρονόμετρο για το φινάλε της αναμέτρησης ο Κίφερ Ραβένα σηκώθηκε από την κορυφή της ρακέτας, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Το σουτ του παίκτη των Φιλιππίνων βρήκε σίδερο, η μπάλα ήταν διεκδικούμενη και ο Τζόουνς βρισκόταν σε πολύ καλό σημείο για να την μαζέψει και να κάνει αυτό που δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ο Ντενγκ που βρισκόταν ακριβώς δίπλα του και προφανώς δεν είχε στο μυαλό του τα στατιστικά του Τζόουνς, πήρε το ριμπάουντ και στέρησε από τον βραχύσωμο γκαρντ μία μοναδική ευκαιρία.

 

Προτεινόμενα Άρθρα