Ο Μποχωρίδης δεν είναι απλά ένας… κράχτης

από Σταμάτης Μουρελής

Ήθελα να ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος για τον ΑΡΗ προκειμένου να κάνω ένα γενικό σχόλιο, έχοντας το ρόστερ στην διάθεση μου. Αλλά η συμφωνία με Μποχωρίδη αλλάζει τα δεδομένα.
Γράφει ο Σταμάτης Μουρελής

Πριν από περίπου 1,5 μήνα είχα αναφέρει στην εκπομπή του ALLABOUTARIS TV BASKETBALL EDITION το όνομα του Λευτέρη Μποχωρίδη όσον αφορά τον ΑΡΗ και την πιθανότητα επιστροφής του. Όπως και ότι η πρώτη του επιλογή εκείνη την στιγμή ήταν το εξωτερικό μιας και δεν θα έμενε στον Παναθηναϊκό του Αταμάν.

Από τότε στον ΑΡΗ είχαν τσεκάρει το όνομα του, αλλά με αρκετά ερωτηματικά δίπλα αφού μπορεί να ήταν στην μεταγραφική λίστα αλλά υπήρχαν πολλά ζητήματα που έπρεπε να λυθούν ή να δοθούν απαντήσεις, για να προχωρήσει το ενδιαφέρον. Το οικονομικό θεωρώ όπως και είχε αναφέρει τότε, πως δεν θα ήταν πρόβλημα για τις δύο πλευρές. Όχι ο Λευτέρης δεν θα παίξει τζάμπα στον ΑΡΗ αλλά σίγουρα ξέρει την κατάσταση και γνωρίζει τους ανθρώπους με τους οποίους θα έκανε την συμφωνία.

Τα βασικά εμπόδια θα ήταν η επιθυμία του να παίξει στο εξωτερικό και το αν τελικά όταν θα έφτανε η ώρα για να συζητήσει με τον ΑΡΗ, θα υπήρχε ρόλος για τον ίδιο στην ομάδα. Γιατί ο Καστρίτης δεν θα μπορούσε να περιμένει μέχρι τις αρχές Αυγούστου, θα έπρεπε να σχηματίσει το ρόστερ. Βέβαια το καλό για τον Λευτέρη είναι πως μπορεί να παίξει ουσιαστικά και τις τρεις θέσεις στην περιφέρεια, οπότε αυτό ήταν κάτι που θα βοηθούσε σημαντικά στον Καστρίτη να τον εντάξει στο αγωνιστικό του πλάνο.

Ο Μποχωρίδης ψάχτηκε για εξωτερικό, δεν βρήκε κάτι να τον ικανοποιεί, αγωνιστικά και οικονομικά. Υπήρχε ενδιαφέρον από Ελλάδα όμως θεωρώ πως εκτός του Παναθηναϊκού, μόνο άλλη μία ομάδα υπάρχει για αυτόν εντός συνόρων. Και αυτή είναι ο ΑΡΗΣ. Και έτσι και έγινε.

Ναι μίλησε η καρδιά σίγουρα, είναι Αρειανός και δεν το έκρυψε ποτέ. Αλλά στην τελική αυτό που αρέσει στον Μποχωρίδη είναι η προοπτική που παρουσιάζει ο ΑΡΗΣ για κάτι καλό στα επόμενα χρόνια. Ο Έλληνας άσος στις προηγούμενες θητείες του βίωσε δύσκολες καταστάσεις. Αγωνιστική κατηφόρα, έλλειψη στόχων και καθημερινά οικονομικά προβλήματα, έχοντας να αντιμετωπίσει ανθρώπους αφερέγγυους στις συμφωνίες τους.

Τώρα όμως η κατάσταση είναι διαφορετική και το ξέρει. Γνωρίζει καλά τον Λευτέρη Αρβανίτη που είναι στην διοίκηση, όπως και τον Γιάννη Καστρίτη με τον οποίο συνεργάστηκε την σεζόν 2018-19, μία από τις καλύτερες του στην Α1 με 11.4 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ. Ξέρει όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα, τον φροντιστή Γιάννη Νικητάκη μέχρι τον υπεύθυνο επικοινωνίας Αντώνη Γκάτζιο. Νιώθει σαν το… σπίτι του, αλλά τώρα δεν επιστρέφει για να κάνει «ανακαίνιση» σε κάτι που θέλει επισκευές. Έρχεται για να βοηθήσει να μεγαλώσουμε τον… κήπο, να κάνουμε μία πισίνα στο σπίτι μας. Έρχεται για το κάτι παραπάνω, για την διάκριση στο Eurocup, στην Ελλάδα όσο αυτό είναι εφικτό λόγω διαιτησίας.

Η τρίτη θητεία του αναμένεται να είναι και η καλύτερη του στον ΑΡΗ. Όχι απλά γιατί ο ίδιος είναι καλύτερος παίκτης, πιο έμπειρος, ικανός να διαχειριστεί καταστάσεις εντός και εκτός παρκέ. Αλλά γιατί ο ΑΡΗΣ είναι καλύτερος, με προβλήματα διαχειρίσιμα τα οποία δεν εμποδίζουν την καθημερινότητα. Και με τον κόσμο δίπλα του. Κάτι που μέτρησε για τον Λευτέρη σε μεγάλο βαθμό.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν είναι απλά ο «κράχτης» που ήθελε η ΚΑΕ για να φέρει εισιτήρια. Είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά μέσα στο παρκέ. Δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ, μπορεί να ξαναγίνει ο παίκτης των 14.6 πόντων, των 5.1 ριμπάουντ, των 4.6 ασίστ που είχε στην τελευταία του χρονιά με την κίτρινη φανέλα. Μπορεί να γίνει ο αρχηγός στα αποδυτήρια.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως μπορεί να γίνει και πάλι ο παίκτης με τον οποίο θα ταυτιστεί ο κόσμος, για τον οποίο τα μικρά παιδιά θα περιμένουν έξω από το Παλέ για ένα αυτόγραφο. Ναι υπήρχε τέτοιοι και πριν, αλλά η σχέση του με τον κόσμο του ΑΡΗ είναι διαφορετική. Γιατί προέρχεται από αυτόν.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X