Πήγε σε δοκιμασμένη λύση

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ κινήθηκε ταχύτατα στην αγορά και κάλυψε άμεσα το κενό που δημιουργήθηκε με τον τραυματισμό του Τζος Χάγκινς, δίνοντας τα χέρια με τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ.

Ο Γιάννης Καστρίτης προχώρησε σε μια δοκιμασμένη λύση, ενός παίκτη με έντονη παρουσία στο περσινό πρωτάθλημα της Basket League, αφού αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Πάτρας. Ο ΑΡΗΣ θα είναι ο τρίτος του εν Ελλάδι σταθμός, αφού προηγήθηκε το 2020 η rookie σεζόν του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Καναδός γκαρντ συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία από αυτά που αναζητούσε ο Έλληνας τεχνικός. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί στις θέσεις 1 και 2 και προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το κομμάτι της άμυνας ενδιαφέρει πάρα πολύ τον Γιάννη Καστρίτη, καθώς είναι το κυρίαρχο στοιχείο που έχει η ομάδα του. Ο 25χρονος είναι αρκετά καλός στη πίεση πάνω στην μπάλα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση, μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του. Αρέσκεται στο να σουτάρει μετά από ντρίμπλα και… κυνηγάει τα drive, καθώς έχει την απαιτούμενη έκρηξη και ταχύτητα.

Τέλος, το γεγονός ό,τι έχει υπάρξει σε δύο διαφορετικές σεζόν στο πρωτάθλημα, κάνει πολύ μικρότερο τον χρόνο προσαρμογής του στα δεδομένα, κάτι που φάνηκε να είναι ζητούμενο καθώς μέσα στους επόμενους δύο μήνες (ο χρόνος που υπολογίζεται ότι θα λείψει ο Χάγκινς), υπάρχουν πέντε πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια.

Προτεινόμενα Άρθρα