Ρωμανίδης στο Novibet AllAboutARIS TV: “Βλέπεις ως παίκτης αυτή την ατμόσφαιρα και δεν σκέφτεσαι κούραση” (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Μιχάλης Ρωμανίδης αποτελεί κομμάτι της χρυσής φουρνιάς της Αυτοκρατορίας του ΑΡΗ και οι συστάσεις… περισσεύουν. Ένα 24ωρο πριν τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Novibet AllAboutARIS TV Basketball Edition όπου και μίλησε για το ένδοξο παρελθόν, το ανταγωνιστικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον.

“Ήταν μια πολύ ωραία εβδομάδα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχει και συνέχεια στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Χάρηκε όλος ο κόσμος με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και με τις νίκες που πέτυχε κόντρα σε Τρέντο και ΠΑΟΚ” σημείωσε αρχικά.

Για την τεράστια προσπάθεια που έγινε ταυτόχρονα σε αγωνιστικό και οικονομικό κομμάτι, ώστε να κάνει ο ΑΡΗΣ βήματα μπροστά:

“Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια. Πριν δύο χρόνια όταν ξεκίνησα και ήμουν πιο κοντά στην ομάδα και είχαμε τις πρώτες μας επαφές με την διοίκηση, πραγματικά κατάλαβα ότι οι άνθρωποι έχουν τεράστια διάθεση να μπορέσουν να φτιάξουν τα πράγματα στην ομάδα. Τα προβλήματα που κληρονόμησαν ήταν τεράστια. Σιγά-σιγά κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται καλύτερα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα, όπως ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, η διοίκηση των Χάρη Παπαγεωργίου-Λευτέρη Αρβανίτη και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ.

Είναι τεράστιος αγώνας. Ήδη έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα προβλήματα που υπήρχαν με παλαιότερους αθλητές. Έχει σχεδόν τελειώσει αυτό το πρόβλημα με τις οφειλές. Πιστεύω ότι θα μπορέσει η ομάδα να αναπνεύσει ώστε οι άνθρωποι της διοίκησης να κοιμούνται λίγο πιο ήσυχοι, από τα ζόρια και την καθημερινότητα. Τα έζησα από κοντά. Είμαι πρώτα απ’ όλα Αρειανός και έχω φίλους στη Θεσσαλονίκη, έρχομαι πολύ συχνά.

Μιλάμε συχνά με τους ανθρώπους της διοίκησης. Ακόμα και ως αντίπαλος όταν ερχόμουν, όταν εγώ ήμουν αρκετά χρόνια στα Ρέθυμνο, γνώριζα από πρώτο χέρι τα προβλήματα τα οποία υπήρχαν”.

Για την παρουσία του κόσμου των “Κιτρινόμαυρων” στο γήπεδο:

“Η παρουσία του κόσμου είναι απλά συγκλονιστική. Εκτός από το να συμπαραστέκεται στην ομάδα, δίνει και την βοήθεια που χρειάζονται οι παίκτες. Η ομάδα έχει παιχνίδια κάθε δύο μέρες αλλά με τη παρουσία του κόσμου -το ξέρω, ως αθλητής και εγώ, πιστέψτε με- όση κούραση και αν έχεις… Όταν βλέπεις αυτό τον κόσμο στο γήπεδο, αυτό τον παλμό της κερκίδας, την αγάπη του κόσμου που περιμένει τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο, νομίζω πως ο αθλητής δεν το σκέφτεται καθόλου.

Η στήριξη του κόσμου είναι μεγάλη, γιατί τα συνεχόμενα sold out δίνουν μεγάλη ανάσα στη διοίκηση. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, βλέποντας την προσπάθεια που γίνεται από τους προπονητές, τους παίκτες και τη διοίκηση, θα συνεχίζει να είναι κοντά στην ομάδα. Αρέσει στον κόσμο αυτό που βλέπει. Όταν έρχομαι στα παιχνίδια το καταλαβαίνω. Τους αρέσει να βλέπουν μια ομάδα να μάχεται και να τα διεκδικεί όλα, είστε στο ριμπάουντ, είτε στο παρκέ. Αυτό εκτιμούν πάρα πολύ”.

Για τις κλήσεις του Βασίλη Τολιόπουλου και του Λευτέρη Μποχωρίδη από την Εθνική:

“Αυτό ήταν πρόθεση της διοίκησης τα τελευταία χρόνια. Ήθελε να φέρει Έλληνες παίκτες ώστε να ενισχύσει τον Ελληνικό κορμό. Αυτή ήταν η προσπάθεια της ομάδας και σιγά-σιγά το κατάλαβαν και οι παίκτες. Υπήρχε μια αμφιβολία τα περασμένα χρόνια για το αν ο ΑΡΗΣ θα ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις του. Βλέπουμε ότι κάθε χρόνο τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο παίκτης αισθάνεται ασφάλεια και γνωρίζει ότι έρχεται πραγματικά σε έναν μεγάλο σύλλογο. Σιγά-σιγά έχει και την εμπιστοσύνη στην ομάδα, ότι τα προβλήματα του και το οικονομικό κομμάτι θα είναι λυμένα. Χρόνο με τον χρόνο θα φανεί γιατί και άλλοι παίκτες θα θελήσουν να έρθουν και να γίνουν κομμάτι αυτής της ομάδας.”

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ αφήνει πίσω του μαραθώνιο πρωταθλήματος και Eurocup και στρέφεται στο νοκ-άουτ παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ:

“Όταν τελείωσε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, συζητούσαμε με ανθρώπους της ομάδας αν θα μπορέσει τόσο γρήγορα -έχοντας παιχνίδι με την Τρέντο σε δύο ημέρες- να ξεχάσει η ομάδα το πολύ μεγάλο διπλό που έκανε και να συγκεντρωθεί. Τώρα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες μας είναι τόσο έτοιμη. Έχουν βάλει στην άκρη τα μεγάλα αποτελέσματα. Ο κόουτς είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να… χαρείς γιατί ακολουθεί κι άλλο παιχνίδι. Νομίζω ότι όλοι είναι συγκεντρωμένοι για τα παιχνίδια Κυπέλλου”

Για το αν διαλέγει κάποιο συγκεκριμένο τρόπαιο Κυπέλλου απ’ όσα κατέκτησε:

“Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ πάντα ξεχώριζαν. Είχαμε και έναν τελικό Κυπέλλου με τον Πανελλήνιο που ήταν πάρα πολύ εύκολος στο Σ.Ε.Φ. Υπήρχαν και παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου έρχεται κάτι που να θυμάμαι και να ξεχωρίζω. Όλη η πορεία ΄που είχαμε ήταν τόσο μεγάλη, με συνεχόμενες νίκες και την ομάδα αήττητη για χρόνια. Όλη αυτή η πορεία παραμένει σπουδαία στο μυαλό μας.”

Για τα αυξημένα περιστατικά βίας που μαστίζουν τον αθλητισμό:

“Τα προβλήματα βίας είναι πάρα πολύ μεγάλα. Θέλω να πιστέψω και να ευχηθώ πως θα εκλείψουν. Χρειαζόμαστε ένα καθαρό αθλητισμό. Χρειαζόμαστε κόσμο στο γήπεδο. Θέλουμε να βλέπουμε οικογένειες και παιδιά. Ελπίζω αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα να κάνουν πολλούς να σκεφτούν. Δυστυχώς δεν είναι λίγα περιστατικά. Πρέπει να αλλάξουν τα μυαλά κάποιων ανεγκέφαλων και να αφήσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να χαρεί το οποιοδήποτε άθλημα. Πρέπει να κάνουμε νέους φιλάθλους που θα αγαπούν το άθλημα που τους αρέσει ή την ομάδα που υποστηρίζουν. Τώρα που ανοίγουν ξανά τα γήπεδα, ελπίζω να βάλουν λίγο μυαλό”.

Για την παρουσία του στον Πρωτέα Βούλας:

“Είναι μια ομάδα Β’ Εθνικής. Είναι μια περιοχή που έχει από τις μεγαλύτερες ακαδημίες μπάσκετ στην Ελλάδα. Περίπου 600 παιδιά υπάρχουν στις μπασκετικές ακαδημίες του συλλόγου. Η γνωριμία έγινε γιατί κάποιοι άνθρωποι από τον Πρωτέα Βούλας είναι φίλοι μου. Μιλήσαμε και μου είπαν τι σκέφτονται. Μου είπαν πως θέλουν η ομάδα να αλλάξει επίπεδο και να πάει σιγά-σιγά στην Elite League. Είμαι μαζί τους ώστε να βοηθήσω στη προσπάθεια με την εμπειρία που έχω. Η ομάδα είναι πρώτη στο Νότιο Όμιλο που συμμετέχει. Έχει ακόμα βέβαια πολύ δρόμο. Υπάρχουν πλέι οφς που θα κρίνουν την πρώτη θέση-άνοδο στην αρχή. Ελπίζω πως θα μπορέσει η ομάδα να κάνει το βήμα που επιθυμεί”

Για το ότι βρέθηκε πρόσφατα στα Δύο Αοράκια και αν αυτό ήταν… οιωνός:

“Το Σάββατο ήμουν εκεί, καθώς είχαμε αγώνα με τον Πρωτέα. Μετά τον αγώνα, ήμουν με τους μικρούς εκεί και τους είπα να με βγάλουν μια φωτογραφία. Τους είπα πως την άλλη μέρα θα ανέβω Θεσσαλονίκη για το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ και πως όταν κερδίσουμε το παιχνίδι, θα στείλω τη φωτογραφία στον κόουτς για να του πω ότι είμαι έτοιμος και να με υπολογίζει. Χρειάζεται και λίγη πλάκα. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη για τους προπονητές και τους παίκτες”

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή:

 

Προτεινόμενα Άρθρα