Τα πεπραγμένα του Μπλούμπεργκς και το ρεκόρ στην Τουρκία

από ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΛΙΑΣ

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, ο Μπλούμπεργκς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γαλατά και ως εκ τούτου κλείνει και τυπικά το κεφάλαιο της παρουσίας του στον ΑΡΗ. Δεν ήταν ένας παίκτης με άσχημα στοιχεία, το μακρινό σουτ ήταν ένα σημαντικό ατού του, ωστόσο δεν ήταν ο παίκτης που… φημιζόταν για την αγωνιστική του σταθερότητα.

Τον “φρέναρε” ο τραυματισμός του στο εκτός έδρας ματς με την Λιετκαμπέλις, στην συνέχεια μετά την επιστροφή του έκανε κάποια καλά παιχνίδια και βοήθησε ενώ από τις αρχές Φλεβάρη μέχρι και τα μέσα του Μάρτη συμπλήρωσε 9 σερί ματς με μονοψήφιο αριθμό πόντων, με τον Γιάννη Καστρίτη μετά το παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι (σ.σ. ήταν το ένατο σερί παιχνίδι του Μπλούμπεργκς με μονοψήφιο αριθμό πόντων και αυτό το διάστημα με τα 9 σερί ματς δίχως διψήφιο νούμερο στο σκοράρισμα, ήταν το μεγαλύτερο για τον 24χρονο παίκτη κατά την περίοδο 23/24) να στέκεται σε πρόβλημα τραυματισμού που ταλαιπωρούσε τον Λετονό.

Ας δούμε τι νούμερα “έγραψε” σε Ευρώπη και Ελλάδα. Στο Εurocup της σεζόν 2023/24, είχε πραγματοποιήσει το κορυφαίο του -βάσει ranking- ματς στην Τουρκία, στη χώρα, δηλαδή, που θα συνεχίσει την καριέρα του.  Ήταν το παιχνίδι με την Άνκαρα, όταν ο Λετονός είχε 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 3/3 βολές. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αυτό το νούμερο ήταν το ρεκόρ του στο eurocup σε ο,τι αφορά το ranking. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση ο Μπλούμπεργκς είχε μέσο όρο 6,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 6,7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ενώ είχε τον όγδοο μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος σε ο,τι αφορά τους παίκτες που έπαιξαν πέρυσι στον ΑΡΗ.

Στην κανονική περίοδο της Basket League, μαζί με τον Τοp 6, o Mπλούμπεργκς είχε 9,5 πόντους ανά ματς (σ.σ. ο τρίτος υψηλότερος στην ομάδα) ενώ στα πλέι οφ είχε 7,5 πόντους ανά παιχνίδι (σ.σ. ο πέμπτος υψηλότερος στην ομάδα). Οι 20 πόντοι στο ματς με τον Κολοσσό στις 28/1/24 ήταν το προσωπικό του ρεκόρ στο πρωτάθλημα (σ.σ. κανονική περίοδο/Τοp 6) ενώ στα πλέι οφ η καλύτερή του επίδοση στο σκοράρισμα ήταν οι 17 πόντοι απέναντι στον Προμηθέα, στις 23/5/24. Σε 27 αγώνες στη Basket League, επίσης, είχε μέσο όρο 3 ριμπάουντ και έπαιζε 23,5 λεπτά ανά αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα