Τολιόπουλος: “Ξέρω καλά τι σημαίνει ο μπασκετικός ΑΡΗΣ για τη Θεσσαλονίκη”

από Γιώργος Γκάτος

Ο γκαρντ του ΑΡΗ, Βασίλης Τολιόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Playmakers” της NOVA, και παραχώρησε συνέντευξη.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

“Είμαι πολύ πιο ώριμος και έμπειρος σε σχέση με τότε. Έχω βελτιώσει κάποια κομμάτια που είναι αδυναμία μου, όπως το σώμα μου, η άμυνα μου. Φέτος είναι μια αρκετά καλή χρονιά και ομαδικά και ατομικά.”

Για την εμφάνιση του κόντρα στο Περιστέρι:

“Αυτές είναι μέρες καριέρας. Πολύ δύσκολα μπορεί να συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, με τόσους πόντους και τρίποντα. Κρίμα που δε μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει, συνδυάζοντας και τα δύο.”

Για το τι χρειάζεται να βελτιώσει/αλλάξει ώστε να επιστρέψει σε επίπεδο Euroleague:

“Μέχρι στιγμής είχα τεράστιο θέμα με τα σκαμπανεβάσματα που είχα στη χρονιά μου. Δηλαδή μπορεί να έβαζα μια μέρα 15 πόντους και μετά να μη βοηθούσα την ομάδα μου στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμένα φέτος, το οποίο πιστεύω πως έχω βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό. Πιστεύω ότι είναι και αυτό που μπορεί να με πάει στο υψηλότερο επίπεδο πάλι. Κι αν καταφέρω να είμαι πάντα χρήσιμος, θα μπορέσω να ξαναβρεθώ εκεί. Αυτό συνεχίζω να βελτιώνω.”

Για το πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο να βλέπει στην οροφή του Παλέ τη φανέλα το Νίκου Γκάλη:

“Αυτό φέρνει δέος σε όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα. Σε όσους έρχονται να μπουν να παίξουν για την ομάδα. Το ότι έχε αυτή την ιστορία και έχει καταφέρει τόσα πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη αυτή η ομάδα, είναι αυτό που φέρνει και τον κόσμο στο γήπεδο. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο αυτής της ομάδας, όσο προβλήματα κι αν υπάρχουν.”

Για τη μπασκετική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης:

“Είμαι αρκετά χρόνια εδώ. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ο μπασκετικός ΑΡΗΣ για τη πόλη και πόσο αγαπάει ο μπασκετικός φίλαθλος του ΑΡΗ την ομάδα του”.

Για το αν έχει βάλει χρονικό όριο για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο:

“Δεν έχω βάλει όριο γιατί θα μου έφερνε πίεση, το οποίο προσπαθώ να το έχω έξω από τη ζωή μου. Δουλεύω καθημερινά, προσπαθώ με την ομάδα μου να τελειώσουμε σε μια πολύ καλή θέση. Πιστεύω ότι με τη χρονιά που κάνω φέτος και αν η ομάδα πάει πολύ καλά, του χρόνου θα είμαι σε υψηλότερο επίπεδο. Δε ξέρω για το επίπεδο της Euroleague, είναι πολύ δύσκολο προς το παρόν. Πιστεύω πως κάποια στιγμή μέχρι τα 30 μου, θα τα καταφέρω.”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X