Τρεις παίκτες σε άμεση προτεραιότητα

από Γιώργος Γκάτος

Η οριστική συμφωνία του ΑΡΗ με τον Γιάννη Καστρίτη, αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές εξελίξεις και στα μεταγραφικά ζητήματα.

Τρεις παίκτες βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες της ομάδας, με την περίπτωση του Ισμαέλ Σανόγκο να είναι προχωρημένη, την επιθυμία για τον Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ να είναι δεδομένη και την συνάντηση με τον Όμηρο Νετζήπογλου να πλησιάζει.

Η περίπτωση του Ισμαέλ Σανόγκο είναι πιο προχωρημένη από τις άλλες. Έχουν γίνει διερευνητικές επαφές εδώ και καιρό, ο παίκτης παραμένει στη Θεσσαλονίκη για ατομικές προπονήσεις ενόψει της συμμετοχής του στο Μουντομπάσκετ με την Ακτή Ελεφαντοστού και επιθυμεί και ο ίδιος να συνεχίσει στον ΑΡΗ.

Ο ΑΡΗΣ βλέπει στον Ιβοριανό έναν εξαιρετικό αμυντικό, που εξυπηρετεί άριστα το πλάνο του προπονητή και θα κυνηγήσει άμεσα και την υπογραφή του.

Το θέμα του Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ είναι λίγο πιο περίπλοκο. Οι “Κιτρινόμαυροι” επιθυμούν να τον διατηρήσουν, αλλά το διαβατήριο του είναι ακόμα στον αέρα. Από το πότε θα πάρει το ελληνικό διαβατήριο, εξαρτώνται πολλά για τον Ελληνοκαναδό γκαρντ. Και αυτό γιατί υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά και το κασέ του θα ανέβει κι άλλο αν έχει την ελληνική υπηκοότητα μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Μήτρου-Λονγκ ήρθε στη Θεσσαλονίκη μετά τον τραυματισμό του Τζος Χάγκινς και ήταν ουσιαστικά η πρώτη επιλογή γκαρντ από τον πάγκο.

Τέλος, εκκρεμότητα υπάρχει και με τον Όμηρο Νετζήπογλου. Ο νεαρός γκαρντ του ΑΡΗ που ανδρώθηκε μέσα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας, έχει συμβόλαιο ως τα τέλη Ιουνίου.

Η υπόθεση του παραμένει στον αέρα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει συνάντηση εντός της εβδομάδας ώστε να εξεταστεί αν υπάρχει βάση για τη συνέχιση της συνεργασίας.

Ο Έλληνας γκαρντ που σταθεροποιήθηκε σε χρόνο συμμετοχής φέτος, θα διεκδικήσει ένα υψηλότερο συμβόλαιο, με τον Γιάννη Καστρίτη να τον έχει στα πλάνα του μεν, αλλά τον ΑΡΗ να μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα.

Δεδομένο θεωρείται επιπλέον, ότι ο Γιάννης Καστρίτης έχει ξεκινήσει τη προεργασία σε εγχώρια και ξένα πρωταθλήματα, ώστε να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X