Άντεξε στην αντεπίθεση του Πανιωνίου το Περιστέρι (vid)

από AllAboutARIS

Παρότι είδε τον Πανιώνιο να επιστρέφει από το -18 στην τρίτη περίοδο, το Περιστέρι ήταν ανώτερο στην «τελική ευθεία», επικρατώντας με 82-72 και παίρνοντας την πρώτη νίκη του στη φετινή Stoiximan GBL!
Αμφίρροπη η αναμέτρηση στα πρώτα της λεπτά, με τον Πάτον να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα καλάθια και να βάζει το Περιστέρι μπροστά με 6-4, ενώ ο Έντι έβαλε το πρώτο τρίποντο του ματς, διαμορφώνοντας το 9-6. Παρότι έκανε νωρίς τα δύο προσωπικά του φάουλ, ο Πάτον συνέχισε να πρωταγωνιστεί τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση των γηπεδούχων, τους οποίους έβαλε για πρώτη φορά στο +5 (13-8). Από εκείνο το σημείο και έπειτα το Περιστέρι κυριάρχησε απόλυτα, φτιάχνοντας εντυπωσιακό σερί 20-6 και κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +17 (33-16), με 9/10 δίποντα και 4/6 τρίποντα, ενώ ο Πανιώνιος δεν είχε πάρει ούτε ένα ριμπάουντ! Παράλληλα, ο Έντι είχε φτάσει ήδη τους 16 πόντους, ευστοχώντας σε όλα του τα σουτ (4/4 τρίποντα)!

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να αντιδράσει, μειώνοντας σε 41-29 με μοναδικό του σκόρερ τον Κάναντι, ενώ πλησίασε μέχρι και το 46-35, πριν αναλάβουν ξανά δράση οι Πάτον και Έντι, οι οποίοι με συνεχόμενα δικά τους καλάθια διαμόρφωσαν το 53-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, ο Πανιώνιος βελτίωσε κατακόρυφα την άμυνά του και με πρωταγωνιστές τους Ννοκό και Ντέιβις στην άλλη πλευρά του παρκέ, μείωσε σε 57-50, ενώ ο Μπράουν με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 57-53. Το Περιστέρι συνέχισε να μοιάζει μπλοκαρισμένο κάνοντας διαδοχικά λάθη, με τον Ννοκό να μειώνει στον πόντο (57-56). Τελικά, οι γηπεδούχοι έβαλαν μόλις 8 πόντους στην περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να έχει πάρει το προβάδισμα (61-62)!

Με το ματς να έχει γίνει μεγάλο ντέρμπι, οι δύο ομάδες δυσκολευόντουσαν πολύ στο σκοράρισμα, ενώ το Περιστέρι σκόραρε μόνο με βολές στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου, πριν έρθει ο Κόφεϊ να κάνει το 70-66 με καλάθι-φάουλ! Σε εκείνο το σημείο του ματς ο Πανιώνιος φάνηκε να μένει από δυνάμεις, με το Περιστέρι να τρέχει σερί , φτάνοντας τελικά στη νίκη με 82-72.

 

Τα δεκάλεπτα: 33-16, 53-40, 61-62, 82-72

Τα στατιστικά του αγώνα






Προτεινόμενα Άρθρα