Έβαλε… δύσκολα για 30 λεπτά ο ΑΡΗΣ στο ΣΕΦ

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ δεν πήγε στο ΣΕΦ για… τουρισμό. Πήγε παρά τις απουσίες να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί, να βάλει… δύσκολα στον αήττητο Ολυμπιακό και τα κατάφερε για 30 λεπτά.

Ο Χόρκλερ ήταν εκπληκτικός με «double double» έχοντας 13 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ είχε 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 κοψίματα με μοναδική του… αδυναμία το τρίποντο με 1/4.

Ο Τολιόπουλος έδωσε λύσεις στην επίθεση αλλά και στην άμυνα, κάτι που ισχύει και για τον Μήτρου Λονγκ. Νότε και Γκούντγουιν έμειναν εκτός για αρκετή ώρα λόγω φάουλ, αλλά πρόσφεραν στο τέλος. Θετικός ο Χάκινγκς, πολύτιμη βοήθεια από Νετζήπογλου και Φίλλιο.

Θετικός στο ντεμπούτο του ο Βασίλης Χρηστίδης με 5 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα, δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει.

Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη πάλεψαν στα… ίσα κόντρα στον Ολυμπιακό, έχοντας δύο βασικές απουσίες αφού Σανόγκο και Καββαδά έμειναν στην Θεσσαλονίκη. Είχαν μειονέκτημα απέναντι στους γηπεδούχους αλλά δεν εγκατέλειψαν την «μάχη» και προσπάθησαν για την μεγάλη έκπληξη, όντας μέσα στην διεκδίκηση της νίκης για 30 λεπτά.

Ο ΑΡΗΣ χάρη στον Νετζήπογλου προηγήθηκε με 5-8 και έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του στην άμυνα, πιέζοντας τον αντίπαλο με «παγίδες» και ουσιαστικά αφήνοντας το τρίποντο. Αυτό είχε αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος και ο ΑΡΗΣ μπόρεσε να προηγηθεί με 10-13, πριν ο Βεζένκοφ αναλάβει δράση και οδηγήσει την ομάδα του στην αντεπίθεση, με το 16-13 να γίνεται με τρίποντο του Μακ Κίσικ στην εκπνοή του δεκαλέπτου από το… κέντρο.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν καλά στην δεύτερη περίοδο και μείωσαν σε 23-21 αλλά τα προβλήματα με τα φάουλ, ανάγκασαν τον Καστρίτη να επιλέξει χαμηλά σχήματα για πίεση. Ο Λαρεντζάκης άρχισε να ευστοχεί από το τρίποντο, οι παίκτες του ΑΡΗ έκαναν λάθη και η διαφορά πήγε γρήγορα στους 14 πόντους (45-31) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η αγωνιστική άνοδος του Χόρκλερ σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, βοήθησε τον ΑΡΗ να αντιδράσει στο τρίτο δεκάλεπτο. Έτσι από το -15 (50-35) κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους (50-45 στο 27ο) με ένα σερί 10-0. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε πηγαίνοντας την μπάλα μέσα στην ρακέτα όπου είχε μεγάλο πλεονέκτημα για να πάρει κι πάλι μία διαφορά ασφαλείας (67-55) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη περίοδο ο ΑΡΗΣ συνέχισε να πιέζει αμυντικά, αλλά επιθετικά δεν βρήκε τα σουτ που ήθελε για να μπορέσει να επιστρέψει. Ο Ολυμπιακός κράτησε την διαφορά σε επίπεδα… ασφάλειας, νικώντας με 89-75.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 45-31, 67-55, 89-75.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X