Έβγαλε αντίδραση η Φενέρμπαχτσε

από AllAboutARIS

Επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις για τη Φενέρμπαχτσε!
Δύο ημέρες μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα (57-76), η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έβγαλε αντίδραση, περνώντας νικηφόρα από το Βερολίνο και την έδρα της Άλμπα πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 78-71, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Με σύμμαχο το πολύ καλό ποσοστό τους πίσω από τα 6,75μ. (13/30, 43%), οι Τούρκοι ήλεγξαν τον ρυθμό από τα τέλη της πρώτης περιόδου και έφτασαν στο τρίτο ροζ φύλλο της φετινής σεζόν.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Χέιζ-Ντέιβις με 14 πόντους, με τον Μπάλντγουιν να προσθέτει 13 πόντους και τους Μπιμπέροβιτς και Μέλι να ακολουθούν με 12 πόντους. Για τους Γερμανούς, που έπεσαν στο 1-3, ξεχώρισε ο Χέρμανσον με 13 πόντους και 5 ασίστ.
Η Άλμπα Βερολίνου ήταν εκείνη που μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς. Με «όπλο» την πολύ καλή της άμυνα, η ομάδα του Ίσραελ Γκονζάλεθ κράτησε τη Φενέρμπαχτσε χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για 4,5 αγωνιστικά λεπτά (!), κάνοντας το 8-1 στο 5′! Ο Χολ ήταν εκείνος που… έσπασε το ρόδι για τους Τούρκους, την ώρα όπου οι Κουμάντζι και Χέρμανσον έστειλαν εκ νέου τους Γερμανούς στο +7 και το 16-9 στο 8′. Ζάγκαρς και Μπιμπέροβιτς με δύο σερί τρίποντα στο τελευταίο λεπτό μάζεψαν τη διαφορά για τη Φενέρ, κάνοντας το 16-15 της περιόδου.

Τα εύστοχα σουτ πίσω από τα 6,75μ. για τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκαν και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, με τους Μπιμπέροβιτς και Πιέρ να δίνουν για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σύνολο του Γιασκεβίτσιους (20-21) στο 22′. Μάλιστα, η Φενέρ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ευστοχία στα σουτ τριών πόντων (10/19 τρίποντα στο ημίχρονο), με τον Μπιμπέροβιτς (4/5τρ.)να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Κάπως έτσι, οι Τούρκοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 38-31.

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, τα καλάθια των Χέιζ-Ντέιβις και Μπάλντγουιν, έφεραν τη Φενέρ για πρώτη φορά στο +12 (31-43), προτού η Άλμπα βρει επιθετικές λύσεις και με τους Γουίλιαμς και Ολίντε, καταφέρει να μειώσει μέχρι και τους 5 (45-50) στο 26′. Στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά, με τον Σέρβο να κυριαρχεί κοντά στα καλάθια, βοηθώντας τη Φενέρ να κλείσει το δεκάλεπτο στο +11 και το 58-47.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπήκε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με ένα σημαντικό προβάδισμα, σε ένα αρκετά κλειστό ματς. Με τους Μέλι και Μπάλντγουιν να βγαίνουν μπροστά και να ηγούνται επιθετικά, η Φενέρ κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της, φτάνοντας στη νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 31-38, 47-58, 71-78.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα