Έβγαλε αντίδραση και πέρασε… αέρας από την Ρόδο ο ΑΡΗΣ Midea

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα από την Κλουζ και πέρασε… αέρα από την Ρόδο, νικώντας τον Κολοσσό με 88-78, παρά την εχθρική διαιτησία ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Οι «κίτρινοι» είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Μπάνκστον ο οποίος είχε συνολικά 21 πόντους, 20 εκ των οποίων στο πρώτο μέρος με 9/10 δίποντα. Την… σκυτάλη στο δεύτερο μέρος πήρε ο Γκάλινατ ο οποίος είχε 19 πόντους με δύο κρίσιμα τρίποντα στο τέλος. Εξαιρετικός ο Μποχωρίδης με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ θετικοί οι Κατσίβελης, Ντε Σόουζα που είχε προβλήματα με φάουλ, Σανόγκο, Χάρελ (οι δύο με την γνωστή ενέργεια στην άμυνα) ενώ πολύ καλός και ο Φίλλιος.

Ο Καρ είχε και πάλι προβλήματα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αν και στο τέταρτο δεκάλεπτο πέτυχε δύο καθοριστικά καλάθια.

Ο Κολοσσός μπήκε δυνατά και χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε, προηγήθηκε με 5-0. Ο Καστρίτης πήρε τάιμ άουτ και ην αντίδραση του ΑΡΗ Midea ήταν άμεση. Η μπάλα πήγε στον Ντε Σόουζα ο οποίος σκόραρε και οδήγησε την ομάδα του σε ένα σερί 7-0 για το 5-7 ενώ λίγο αργότερα η διαφορά πήρε στους 5 πόντους (8-13). Η είσοδος του Μπάνκστον στον αγώνα άλλαξε τελείως την εικόνα του ΑΡΗ Midea επιθετικά, αφού ο Αμερικανός σέντερ έκανε… πάρτι, παίρνοντας την πάσα από τους συμπαίκτες του την κατάλληλη στιγμή.
Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 16-22 ενώ με συνεχόμενα καλάθια του Μπάνκστον, η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει και… εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους (28-47) στο 18ο λεπτό με τον Αμερικανό να έχει 22 πόντους με 9/10 δίποντα. Ο Κολοσσός απάντησε με ένα σερί 7-0 για να μειώσει σε 35-47, πριν ο Φίλλιος με τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου κάνει το 35-50.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η αλλαγή στα… σφυρίγματα των διαιτητών έδωσε το δικαίωμα στον Κολοσσό να κάνει την αντεπίθεση του με κορυφαίο σε εκείνο το διάστημα τον Γκούντελοκ. Οι Ροδίτες έτσι κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά και να πλησιάσουμε μέχρι τους 5 πόντους (58-63), εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη των παικτών του Καστρίτη.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Κολοσσό να πιέσει για να μειώσει εκ νέου την διαφορά, αλλά τον ΑΡΗ Midea να κρατάει μία απόσταση… ασφαλείας, χάρη κυρίως στην εξαιρετική του άμυνα. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 11 πόντους (60-71), οι γηπεδούχοι μείωσε στους 6 (73-79), πριν ο Γκάλινατ… καθαρίσει τον αγώνα. Ο Αμερικανός με δύο μεγάλα τρίποντα μετέτρεψε το 73-80 σε 73-86 με 100 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ενώ ο Μποχωρίδης με ένα «follow» έδωσε τη… χαριστική βολή κάνοντας το 76-88 και πριν το τελικό 78-88.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 35-50, 58-64, 78-88.

Δείτε τα στατιστικά 

Προτεινόμενα Άρθρα