Έκαναν δήλωση ενεργείας οι Κάρδαρης-Ζαχαρής

από AllAboutARIS

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησαν ο Τάσος Κάρδαρης και ο Δημήτρης Ζαχαρής, καθώς κατέθεσαν δήλωση ενεργείας στην ΟΔΚΕ!

Οι δυο διαιτητές που μπήκαν στο περιθώριο μετά το θέμα που προέκυψε σε αγώνα στο Κόσοβο, όπου μια από τις ομάδες κατήγγειλε δωροδοκία δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Θυμίζουμε πως τότε η Πρίστινα κατήγγειλε μέσω της σελίδας της στο Facebook ότι η αντίπαλός της Τρέπτσα στον ημιτελικό του πρωταθλήματος προσπάθησε να δωροδοκήσει τους Ζαχαρή και Κάρδαρη και γι’ αυτό τον λόγο δεν σφύριξαν τελικά το παιχνίδι.

Ειδικότερα, ανέφερε πως ανακάλυψε ότι πριν από την αναμέτρηση με την Τρέπτσα για τον ημιτελικό των playoffs του πρωταθλήματος στο Κόσοβο κάποια άτομα προσέγγισαν τους Έλληνες διαιτητές, Ζαχαρή και Καρδάρη, με σκοπό να τους δωροδοκήσουν υπέρ της Τρέπτσα.

Παραμένουν σιωπηλοί, την ίδια ώρα που η FIBA έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, γι’ αυτό και οι δυο διαιτητές αποκλείστηκαν από τις διεθνείς διοργανώσεις που είχαν οριστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Εφόσον, η έρευνα της FIBA δεν βρει κάτι επιλήψιμο, τότε οι δυο διαιτητές αναμένεται να ζητήσουν να επιστρέψουν ξανά στο παρκέ για να διευθύνουν παιχνίδια.

Γι’ αυτό άλλωστε κατέθεσαν την 30η Ιουνίου, τελευταία ημέρα που είχαν το χρονικό περιθώριο, την δήλωση ενεργείας, ώστε να μην χάσουν την σεζόν.

Διότι, εάν δεν κατέθεσαν την δήλωση στην ΟΔΚΕ και το πόρισμα της FIBA τους έβγαζε «λάδι» τότε δεν θα είχαν δικαίωμα να παίξουν στην Basket League.

Βέβαια, ότι έκαναν δήλωση ενεργείας δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα επιστρέψουν στους αγώνες της Basket League, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χάνουν τη χρονιά…

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα