Έκανε… δώρα στο Λαύριο και το πλήρωσε ο ΑΡΗΣ Midea

από Σταμάτης Μουρελής

O ΑΡΗΣ Midea σαν άλλος… Άι Βασίλης έκανε «δώρο» την νίκη στο Λαύριο με τον τρόπο που ήρθε, μιας και από το -17 βρέθηκε στο _3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όμως ο αγώνας πήγε στην παράταση, τα λάθη συνεχίστηκαν και ο ΑΡΗΣ έχασε με 91-86. Βέβαια τα λάθη είχαν αρχίσει πριν τον αγώνα με την «γκάφα» που έγινε με τον Στακ ο οποίος δεν δηλώθηκε ποτέ στην εξάδα των ξένων και φυσικά δεν έπαιξε.

Οι «κίτρινοι« στο πρώτο μέρος ήταν σαν… φαντάσματα, με μηδενική διάθεση στην άμυνα και τραγικά ποσοστό στα σουτ, έχοντας 0/8 τρίποντα. Στο δεύτερο μέρος ο διακόπτης… γύρισε και ο ΑΡΗΣ Midea έδειξε το κανονικό του πρόσωπο. Σκληρή άμυνα με κλεψίματα και συνεργασία στην επίθεση. Βέβαια τα ριμπάουντ ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα ως το τέλος με το Λαύριο να κερδίσει με το εκπληκτικό 52-31.

Οι «κίτρινοι» ήταν άστοχοι στο τρίποντο έχοντας συνολικά 7/29 και 24%, κάτι που τους κόστισε αρκετά. Στην παράταση οι παίκτες του Καστρίτη και πάλι έδειξαν έλλειψη συγκέντρωσης, βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανατροπή για δεύτερη φορά.

Η κρίσιμη φάση είναι ην τελευταία επίθεση του Λαυρίου στην κανονική διάρκεια του αγώνα, με τον ΑΡΗ Midea να έχει να δώσει ένα φάουλ. Ο Γκάλινατ όμως προσπάθησε να κλέψει, δεν τα κατάφερε και έδωσε χώρο και χρόνο στον Θόρτον για να ισοφαρίσει με τρίποντο,

 

Ο ΑΡΗΣ Midea από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξε πως έχει πρόβλημα κυρίως στην διάθεση του στην άμυνα, ενώ επιθετικά δεν απειλούσε από μακριά αλλά μόνο κοντά στο καλάθι. Βέβαια παρέμεινε κοντά στο σκορ και μείωσε στο τέλος της περιόδου σε 21-20. Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήταν καταστροφικό. Οι «κίτρινοι» ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 0/8 τρίποντα ενώ έχασαν πανηγυρικά και στα ριμπάουντ αφού είχαν μόλις 11 έναντι 24 του Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν το παιχνίδι τους, γρήγορες επιθέσεις και εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα στην άμυνα του ΑΡΗ Midea. Οι παίκτες του Καστρίτη άφηναν διαδρόμους και ελεύθερα τρίποντα, δεν είχαν επιστροφές στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούν εύκολα καλάθια. Σε συνδυασμό με την αστοχία των «κιτρίνων», η διαφορά άρχισε να αυξάνεται, έφτασε μέχρι -16 με το 45-29 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο το Λαύριο προηγήθηκε με 46-29 με τους 17 πόντους να είναι η μέγιστη διαφορά, πριν ο ΑΡΗΣ Midea δείξει το κανονικό του πρόσωπο. Η άμυνα έσφιξε στα γνωστά επίπεδα ομάδας… Καστρίτη, με τον Έλληνα τεχνικό να ρίχνει πάνω στον Καστανέδα που δημιούργησε τεράστια προβλήματα τον Φίλλιο με τον νεαρό παίκτη να τον «εξαφανίζει». Ο ΑΡΗΣ Midea πλησίασε στην ρακέτα του Λαυρίου, μόλις μπήκαν και δύο τρίποντα, το πρώτο από τον Μπλούμπεργκς στο 21ο λεπτό, η διαφορά έπεσε στους 8 πόντους (47-39), πριν οι γηπεδούχοι κάνουν ένα νέο ξέσπασμα και προηγηθούν με 60-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Αλλά οι παίκτες του Καστρίτη είχαν αλλάξει την εικόνα τους, έβγαζαν… φωτιές στην άμυνα ενώ επιθετικά ο Γκάλινατ αρχικά και ο Χάρελ στην συνέχεια… κουβάλησαν την ομάδα. Η διαφορά άρχισε να μειώνεται και με ένα προσωπικό… σερί εννέα πόντων του Χάρελ, ο ΑΡΗΣ Midea προηγήθηκε με 71-72, με 73 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Γκάλινατ μάλιστα με λέι απ έκανε το 71-74, με 30΄΄ για το τέλος. Το Λαύριο απάντησε γρήγορα, μειώνοντας σε 73-74 και ο Γκάλινατ με δύο βολές έστειλε την διαφορά στο +3 (73-76), με 20΄΄ πριν το φινάλε. Αλλά ο Αμερικανός του ΆΡΗ Midea έπαιξε λάθος άμυνα στην τελευταία επίθεση του Λαυρίου, προσπάθησε να κλέψει δίνοντας χώρο και χρόνο στον Θόρτον να ισοφαρίσει με τρίποντο σε 76-76, με 14΄΄ να απομένουν. Ο Χάρελ ήταν άστοχος και έτσι ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Ο ΑΡΗΣ Midea στο πρώτο δίλεπτο έκανε τρομερά λάθη σε άμυνα και επίθεση με το Λαύριο να παίρνει διαφορά έξι πόντων (82-76) αλλά και επτά (87-80). Οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 87-86 με 17΄΄ για το τέλος, ο Ντε Τζούλιους είχε 2/2 βολές στα 14΄΄, με τον Τολιόπουλο να παίρνει ένα κακό σουτ στην τελευταία επίθεση του ΑΡΗ Midea.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-29, 60-49, 76-76 (καν.αγ.), 91-86 (α’ παρ.)

Δείτε τα στατιστικά 

Προτεινόμενα Άρθρα