Έκανε το 2/2 ο Ερυθρός Αστέρας

από AllAboutARIS

Υπέταξε την Μπασκόνια στην… κολασμένη ατμόσφαιρα της «Beogradska Arena» ο Ερυθρός Αστέρας!
Έχοντας το πάνω χέρι στο σκορ σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έφτασε δίκαια στη νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα επί των Βάσκων με το τελικό 78-71 για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, κάνοντας το «2 στα 2» στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν!
Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Αϊζέια Κέιναν, με τον Αμερικανό να ολοκληρώνει το ματς με 19 πόντους (3/5δ., 3/6τρ., 4/5β.) και 2 ασίστ, έχοντας ένα κρίσιμο τρίποντο προς το φινάλε του ματς. Από κοντά ακολούθησαν οι Μπολομπόι (15π., 8ρ.) και Κάλινιτς (12π.).
Για τους Βάσκους, που έπεσαν στο 1-1, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μονέκε με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Χολ να μετρά 13 και τους Ρογκαβόπουλο, Σεντεκέρσκις και Καμπαρό από 8 πόντους.

Παίρνοντας ώθηση από την «καυτή» ατμόσφαιρα στην «Beogradska Arena», ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς σημαντική διαφορά. Με τον Κέιναν σε πρωταγωνιστικό ρόλο, οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου είχαν πολύ καλά ποσοστά πίσω από τα 6,75μ. και με 5 τρίποντα στο πρώτο επτάλεπτο, προηγήθηκαν με 20-10! Μονέκε και Ρογκαβόπουλος ξεκόλλησαν επιθετικά την Μπασκόνια, η οποία κατάφερε στο τελευταίο διάστημα της περιόδου να μειώσει σε 25-20.

Με τον Νέντοβιτς να πετυχαίνει επτά γρήγορους πόντους, οι γηπεδούχοι πήγαν εκ νέου σε διψήφια διαφορά (34-24) στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τον ΜακΙντάιρ να κάνει λίγο αργότερα το 38-26 στο 14′. Οι Βάσκοι από την πλευρά τους δυσκολευόντουσαν πολύ να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, με την άμυνα των Σέρβων να τα πηγαίνει περίφημα. Ενδεικτικό είναι πως στα τελευταία έξι λεπτά του ημιχρόνου, οι Ισπανοί πέτυχαν μόλις 10 πόντους, οι 6 εκ των οποίων ήρθαν από την γραμμή των βολών. Κάπως έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με +8 για το 42-34.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου με «όπλο» την άμυνά της κατάφερε να κρατήσει χαμηλά την Μπασκόνια και παράλληλα να διατηρήσει ένα σημαντικό προβάδισμα. Με το δίδυμο των Αϊζάια Κέιναν και Τζοέλ Μπόλομποι να ηγούνται στην επίθεση, ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε μέχρι και το +14 (54-40), κλείνοντας την περίοδο στο +10 και το 59-49.

Με ένα γρήγορο 6-0 σερί δια χειρός Νέντοβιτς, Νταβίντοβατς και Μίτροβιτς, οι γηπεδούχοι εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (65-49) 32′, δείχνοντας να κλειδώνουν τη νίκη. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο όχι μόνο δεν «μάσησε», αλλά αντέδρασε άμεσα και με τους Ρογκαβόπουλο, Χολ και Μονέκε, ροκάνισε τη διαφορά στους 4 για το 66-62 στο 36′! Ένα πολύ δύσκολο δίποντο του Μπολομπόι όμως, αλλά και ένα μεγάλο τρίποντο του Κέιναν, έφεραν στο +9 (71-62) τον Ερυθρό Αστέρα δύο λεπτά αργότερα. Η Μπασκόνια μείωσε εκ νέου με τους Μονέκε και Φόρεστ για να έρθει ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Κάλινιτς και με τρίποντο να κάνει το 74-66, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για το τελικό 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 42-34, 59-49, 78-71.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Προτεινόμενα Άρθρα