Ένα ρόστερ… που σουτάρει πίσω από τα 6,75

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάννης Καστρίτης συνεχίζει να χτίζει το ρόστερ, συμπληρώνοντας ανά λίγες μέρες και ένα κομμάτι του παζλ. Τελευταίος χρονικά είναι ο Λάντερς Νόλεϊ, με τον 24χρονο SF να έρχεται να καλύψει ουσιαστικά τη θέση ξένου στο «3».

Και κάπου εδώ αρχίζει και ξεκλειδώνεται ένα μοτίβο, καθώς στις θέσεις 3-4 έχουν αποκτηθεί παίκτες με περγαμηνές πίσω από τα 6,75 που μπορούν να δώσουν άλλη οπτική στην επίθεση της ομάδας.

Ο Νόλεϊ εκτελούσε στο Σινσινάτι και το NCAA με 41%, στη τελευταία του σεζόν, λίγο πριν αναζητήσει θέση στο draft. Ο δε Νέιτ Λαζέφσκι, το ιταλικό πρωτάθλημα με την Μπρίντζιζι ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης πίσω από τα 6,75, ξεπερνώντας το 46%. Μέσα σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Λευτέρης Μαντζούκας που είναι συνεπής στο μακρινό σουτ, αλλά και ο Γιώργος Γκιουζέλης που δε θα διαστάσει σε ορισμένες φάσεις να δοκιμάσει το χέρι του.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γιάννης Καστρίτης θέλει μακρινό σουτ από τους φόργουορντ του, προκειμένου να ανοίξουν καλύτερα τους χώρους και για τους υπόλοιπους παίκτες με το spacing.

Προτεινόμενα Άρθρα