Ήθελε αλλά δεν μπορούσε ο ΑΡΗΣ…

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ «πλήρωσε» την κακή του τρίτη περίοδο και δεν κατάφερε να χαροποιήσει τους 3.500 φιλάθλους του που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο, γνωρίζοντας την πέμπτη του συνεχόμενη ήττα εντός έδρας από τον Κολοσσό Ρόδου με 81-85.

Ο ΑΡΗΣ είχε έντονο επιθετικό πρόβλημα μιας και εκτός από τον Χάνλαν που τελείωσε τον αγώνα με 33 πόντους, δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη επιλογή, ενώ η δυσλειτουργία φαίνεται και από τις συνολικά μόλις 6 ασίστ που είχε στον αγώνα, έναντι 19 των αντιπάλων του.

Αμυντικά οι «κίτρινοι» δεν έδειξαν ένα πρόσωπο ανάλογο με αυτό των δύο προηγούμενων αγώνων, μιας και είχε πρόβλημα στην περιφέρεια, όπου έδωσε αρκετά… ελεύθερα σουτ, ενώ και στα ριμπάουντ αντιμετώπισε πρόβλημα.

Ο ΑΡΗΣ χάρη στο επιθετικό ταλέντο του Χάνλαν κατάφερε να αντιδράσει στο 2-4 του Κολοσσού και  να μπορέσει με ένα σερί 11-0, να προηγηθεί με 13-4 στο 5ο λεπτό και με 168 στο 8ο λεπτό. Όμως τα δύο γρήγορα φάουλ που χρεώθηκε ο Καναδός σκόρερ του ΑΡΗ, ο οποίος είχε 10 πόντους σε εκείνο το χρονικό σημείο, ανάγκασαν τον Καστρίτη να τον περάσει εκτός για αρκετά λεπτά.

Η απουσία του Χάνλαν εγκλώβισε επιθετικά τον ΑΡΗ ο οποίος δεν είχε συνεργασίες και ο Κολοσσός κατάφερε να μειώσει σε 19-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου και μάλιστα προηγήθηκε με 24-25 στο 12ο λεπτό. Ο Κάουαν προσπάθησε να κρατήσει μπροστά τον ΑΡΗ στο σκορ, οι Ροδίτες όμως είχαν βρει ρυθμό και προηγήθηκαν με 32-35. Οι «κίτρινοι» μπόρεσαν να περιορίσουν αμυντικά τους αντιπάλους τους και με τρίποντο του Φίνκε στην εκπνοή να κλείσουν μπροστά το πρώτο μέρος με 39-38.

Ο ΑΡΗΣ στο πρώτο μέρος είχε μεγάλο πρόβλημα στις συνεργασίες κάτι που αποτυπώνονταν και από τις μόλις 3 ασίστ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό για τον ΑΡΗ ο οποίος παρά τους 14 πόντους του Χάνλαν, είχε έντονο επιθετικό πρόβλημα μιας και μόνο ο Καναδός αποτελούσε «απειλή» για τον Κολοσσό. Αμυντικά οι «κίτρινοι» επίσης είχαν προβλήματα, κυρίως στην περιφέρεια μιας και έδιναν… το τρίποντο στον αντίπαλο. Ο Κολοσσός προηγήθηκε με 48-55 στο 27ο λεπτό ενώ η διαφορά έφτασε στους δέκα πόντους (53-63) στο 29ο λεπτό, πριν το 57-67 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η εικόνα του ΑΡΗ δεν άλλαξε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου μιας και ο Κολοσσός προηγήθηκε με 11 πόντους (57-68). Οι παίκτες του Καστρίτη προσπάθησαν για την τελική τους αντεπίθεση, μειώνοντας σε 69-73 στο 37΄και 30΄΄. Αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ο ΑΡΗΣ… έμεινε στην επίθεση από επιλογές, ο Κολοσσός ήταν εύστοχος από την γραμμή των βολών, κυρίως με τον Τιλί ο οποίος είχε στα τελευταία λεπτά 10/10 βολές, για να φτάσει στο τελικό 81-85.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 39-38, 57-67, 81-85.

Δείτε στα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα