Ήττα από Ιταλία και παίζει την… κατηγορία η Εθνική Εφήβων

από AllAboutARIS

Κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η Εθνική Εφήβων κόντρα στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα 64-55 και πλέον θα παίξει για τις θέσεις 9-16 στο Ευρωμπάσκετ U18, με στόχο την παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, ωστόσο από το δεύτερο και μετά, οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη… παραδόθηκαν, με την «σκουάντρα ατζούρα» να ανοίγει τη διαφορά και να φτάνει ακόμη και στο +21 (56-35), στην αρχή του τέταρτου. Στα τελευταία λεπτά, οι διεθνείς έβγαλαν αντίδραση, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ψαλιδίσουν την απόσταση σε μονοψήφια τιμή.

Έτσι, η Εθνική θα περιμένει τον ηττημένο του ζευγαριού Ισπανία-Βόρεια Μακεδονία και στόχος πλέον είναι η αποφυγή της 14ης και κάτω στο τουρνουά, ώστε να μην υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Ελλείψει και του τραυματία Αλέξανδρου Σαμοντούροβ, οι παίκτες του Καντζούρη πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση, όπου είχαν 19 λάθη και 5/21 τρίποντα. Ξεχώρισε ο Κορκόντζελος με 13π. και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ζούγρης είχε 8π. και 10π.

Από τους Ιταλούς, που πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, κορυφαίοι ήταν οι Μορέτι και Βισίντιν με 15 πόντους ο καθένας, ενώ Ινοσέντι είχε 14π. και 8 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 33-25, 51-33, 64-55

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X