Ήττα για τον ΑΡΗ Midea από τον Προμηθέα στα «Μαυροσκούφεια»

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ MIdea γνώρισε την ήττα για τα «Μαυροσκούφεια» στο Αλεξάνδρειο από τον Προμηθέα με 66-61 σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε πάλι με απουσίες αλλά έδειξε και αδυναμίες κυρίως στην επίθεση.

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν είχε στην διάθεση του, τους Μποχωρίδη, Μπλούμπεργκς και Φιλλιο ενώ ως γνωστόν απών είναι και ο Μπέιτς που ήταν στο πάγκο με πολιτικά.

Στην διάρκεια του αγώνα ενοχλήσεις ένιωσε και ο Ντε Σόουζα ο οποίος ουσιαστικά δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος.

Ο ΑΡΗΣ ήταν κακός επιθετικά γιατί κυρίως ήταν άστοχοι οι περισσότεροι παίκτες του από την περιφέρεια, ειδικά ο Γκάλινατ ο οποίος δεν ήταν σε καλή μέρα. Οι Τολιόπουλος και Κατσίβελης δεν πήραν πολλές προσπάθειες, η μπάλα δεν πήγε αρκετά στου ψηλούς ενώ ο Καρ έδειξε μία συνέπεια όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Ο Χάρελ κατά διαστήματα έδωσε λύσεις αλλά κι αυτός ήταν άστοχος.

Αμυντικά ο ΑΡΗΣ Midea ήταν βελτιωμένος, ο Καστρίτης για μεγάλα διαστήματα δούλεψε στην πίεση στο μισό γήπεδο και έκλεψε μπάλες κυρίως με Σανόγκο και Χάρελ. Επίσης η ομάδα λειτούργησε καλά και στην άμυνα ζώνης που έπαιξε ελλείψει και ψηλών.

Γενικά οι «κίτρινοι» έδειξαν βελτίωση στην άμυνα, ενώ επιθετικά ήταν άστοχοι και αυτό τους επηρέασε ειδικά όταν ο Προμηθέας πήρε διαφορά στην τρίτη περίοδο. Με το ημίχρονο να λήγει 30-30, οι «κίτρινοι» πέτυχαν μόλις εννέα πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και βρέθηκαν στο -10 (39-49). Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Καρ πήρε πρωτοβουλίες και οδήγησε τον ΑΡΗ Midea σε ένα επιμέρους σκορ 14-3 και ο σκορ έγινε 53-52. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την δύναμη στην ρακέτα για να μπορέσουν να αντιδράσουν και να φτάσουν στην νίκη με 61-66.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 30-30, 39-49, 61-66

ΑΡΗΣ MIDEA: Σλαφτσάκης 8, Σανόγκο 2, Τολιόπουλος 9 (1), Καρ 17 (2), Κατσίβελης 3 (1), Καζαμίας, Περσίδης 4, Ντε Σόουζα 6, Χάρελ 8 (1), Γκάλινατ 4.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Πλώτας 3 (10, Κόνιαρης 2, Μπαζίνας 3 (1), Χρυσικόπουλος 8 (1), Κόφεϊ 12 (1), Στέφενς 9, Ετσενίκε 3, Κούρουκς 5, Χέιλ 19 (5).

Προτεινόμενα Άρθρα