Ίσμαελ Σανόγκο: Το συνεκτικό στοιχείο της περσινής άμυνας

από Γιώργος Γκάτος

Ο Ίσμαελ Σανόγκο περίμενε λίγο χρονικό διάστημα, να επιβεβαιωθούν στο… χαρτί όλα όσα είχε συζητήσει και συμφωνήσει τον τελευταίο μήνα.

Στον ΑΡΗ ήρθε με χαμηλό σχετικά συμβόλαιο και σίγουρα όχι με τις περγαμηνές που θα τραβήξουν τα βλέμματα κάποιου οπαδού.

Ο απόφοιτος του Σίτον Χολ δεν είχε τεράστια επαγγελματική εμπειρία, καθώς στο βιογραφικό του μετρούσε συμμετοχές στη G-League, ενώ πρόπερσι μετακόμισε στην Ιταλία στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Τα όσα αγωνιστικά χαρακτηριστικά είδε ο Γιάννης Καστρίτης, τον οδήγησαν να κλείσει κάτω από τα ραντάρ έναν παίκτη ο οποίος θα ήταν το συνεκτικό στοιχείο της φετινής άμυνας του.

Ψηλός, με μεγάλο άνοιγμα χεριών, γρήγορα πόδια και ικανότητα να μαρκάρει από κοντό γκαρντ στη περιφέρεια ως κάποιο σέντερ κοντά στο καλάθι.

Με χρόνο που οριακά ξεπερνούσε τα 20 λεπτά και όταν ξεπέρασε το πρόβλημα προσαρμογής με τα γρήγορα φάουλ, ήταν η επιλογή από τον πάγκο που συχνά άλλαζε την ταχύτητα και την ένταση της ομάδας.

Καθοριστική ήταν η συνεισφορά του και στις άμυνες ζώνης, ενώ μάζεψε μια σειρά από επιθετικά ριμπάουντ τα οποία βοήθησαν την ομάδα να βρει εύκολους πόντους.

Ο ίδιος δεν θα γίνει ο παίκτης-πρώτη επιλογή στην επίθεση, αλλά αν τροφοδοτηθεί σωστά και ψηλά μπορεί να τελειώσει τη φάση με τη δύναμη του.

Είναι στη κατηγορία των αθλητών που δύσκολα φαίνεται η δουλειά τους από τα απλά και παραδοσιακά στατιστικά που παρέχουν οι λίγκες.

Η ατυχία για τον 27χρονο φόργουορντ ήρθε στα τέλη της σεζόν. Από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και μετά όπου αγωνίστηκε πάνω από 30 λεπτά, έχοντας σοβαρό πρόβλημα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο όπου με αυτοθυσία ζητούσε να παίξει.

Ακόμα και στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν ζήτησε να παίξει παρά τον τραυματισμό του και θυσιάστηκε για την ομάδα του, σε ένα χρονικό διάστημα που δεν υπήρχαν πολλές λύσεις.

Όλα τα παραπάνω, συν το γεγονός ότι είναι διεθνής παίκτης με την Ακτή Ελεφαντοστού και έχει αρκετές πιθανότητες να συμμετάσχει στο Μουντομπάσκετ, οδήγησαν τον ΑΡΗ να τον τοποθετήσει ως πρώτη επιλογή ανανέωσης από τον περασμένο Απρίλιο.

Η παραμονή του Γιάννη Καστρίτη χαροποίησε τον Ιβοριανό και ουσιαστικά μετά από ένα τηλεφώνημα των δύο πλευρών, σφραγίστηκε η παρουσία του στο “Nick Galis Hall” και το 2023-24.

Προτεινόμενα Άρθρα