Αδίκησε τον εαυτό του ο ΑΡΗΣ Midea…

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea ήταν «εξαφανισμένος» στο πρώτο μέρος όπου βρέθηκε στο -20 αλλά στο δεύτερο έκανε την ανατροπή, όμως δεν είχε τις λύσεις και το «καθαρό» μυαλό για να πάρει την νίκη, γνωρίζοντας την ήττα με 82-76. Καθοριστικός ο τραυματισμός του κορυφαίου σήμερα, Σανόγκο.
Οι «κίτρινοι» του Γιάννη Καστρίτη είχαν δύο πρόσωπα. Ένα τραγικό στο πρώτο μέρος και ένα εξαιρετικό στο δεύτερο.

Ο Σανόγκο ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ Midea κυρίως με την εμφάνιση του στο τρίτο δεκάλεπτο, επιθετικά και αμυντικά. Ο Χάρελ επίσης… ξύπνησε στο δεύτερο μέρος και έδωσε λύσεις, Γκάλινατ είχε καλά επιθετικά διαστήματα όπως και ο Τολιόπουλος. Ο Σλαφτσάκης κέρδισε αρκετές «μάχες» στην άμυνα, όπως και ο Κατσίβελης.

Εκτός ρυθμού ήταν Καρ, Ντε Σόουζα, Μπάνκστον και Μποχωρίδης, ενώ η παρουσία του Φίλλιου λειτούργησε θετικά.

Ο ΑΡΗΣ Midea προηγήθηκε με 4-7 και μπόρεσε να μείνει κοντα στο σκορ μέχρι το 7ο λεπτό, παρότι ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιβάλλει έναν γρήγορο ρυθμό. Στο τελευταίο τρίλεπτο οι «κίτρινοι» δεν είχαν επιθετικές λύσεις και έτσι βρέθηκαν στο -8 με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (28-20), με το αμυντικό πρόβλημα να είναι έντονο.
Ο Γκάλινατ μπήκε… ορεξάτος στην δεύτερη περίοδο και οδήγησε την ομάδα του στην… ισοπαλία (30-30). Αλλά πέρασε εκτός με τρία φάουλ και οι συμπαίκτες του κατέρρευσαν στα επόμενα επτά λεπτά. Μηδέν διάθεση και συνεργασία στην άμυνα, κακές επιλογές στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει χαμένη και με ένα επιμέρους σκορ 24-4, έστειλε την διαφορά στους 20 πόντους (54-34) με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.
Ο ΑΡΗΣ Midea πήρε στο πρώτο ημίχρονο μόλις 6 ριμπάουντ, έναντι 23 του αντιπάλου του, ενώ είχε 33% στα δίποντα με 5/15 την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε το εκπληκτικό 81% με 18/22, δείγμα της κάκιστης αμυντικής συμπεριφοράς της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη.

Ένας… άλλος ΑΡΗΣ Midea εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος στο κλειστό της Πυλαίας. Με πιεστική άμυνα στην περιφέρεια του ΠΑΟΚ, με ηρεμία και λογική στην επίθεση ώστε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου του, χτυπώντας κυρίως κοντά στο καλάθι. Ο Σανόγκο οδηγούσε την ομάδα στην επίθεση έχοντας 12 πόντους στο δεκάλεπτο, ενώ αμυντικά η είσοδος του Φίλλιου βοήθησε αλλά και το κοντό σχήμα με Σανόγκο και Χάρελ. Ο ΑΡΗΣ Midea μπήκε με ένα 7-0 για να μειώσει σε 54-41 και λίγο αργότερα σε 56-45. Ο ΠΑΟΚ προσωρινά προηγήθηκε με 62-45 αλλά ο ΑΡΗΣ Midea επέμεινε και κατάφερα να πλησιάσει μέχρι και τους επτά πόντους (66-59), πριν το 68-59 του 30ου λεπτού. Το αρνητικό σε εκείνο το σημείο ήταν ο τραυματισμός του Σανόγκο που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας σε εκείνο το διάστημα, με τον Ιβοριανό να περνάει εκτός και να μην επιστρέφει.
Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τους «κίτρινους» που είχαν πλέον τον έλεγχο του αγώνα. Ένα σερί 7-1 και ξαφνικά η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη βρέθηκε σε απόσταση βολής ή καλύτερα διπόντου, μειώνοντας σε 68-66 στο 33ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο οι «κίτρινοι» είχαν πέντε κακές επιθέσεις, ο ΠΑΟΚ βρήκε σκορ και προηγήθηκε με 73-66. Και πάλι ο ΑΡΗΣ Midea επέστρεψε και μείωσε σε 73-70, με 2΄και 30΄΄ πριν το τέλος. Αλλά χαμένες βολές και κακές επιθετικές επιλογές δεν έδωσαν το δικαίωμα για την ολική ανατροπή, με τον ΑΡΗ Midea να χάνει με 82-76.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 54-34, 68-59, 82-76.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα