Αλλαγή χρόνου με τα ίδια μυαλά

από Γιώργος Γκάτος

Σας προειδοποιώ από τώρα ότι δεν θα έχει μια ροή, θα είναι σκόρπιες σκέψεις.

Η ανάγκη για τη δημιουργία αυτού του blog ήρθε ουσιαστικά πριν από λίγο. Όταν ετοιμάζεις ζεστό καφέ το πρωί και βλέπεις την ημέρα και την ώρα και συνειδητοποιείς ότι… παίζουμε τις καθυστερήσεις του 2022.

Και το 2022 ήταν μια χρονιά που φαίνεται λες και κράτησε πολύ περισσότερο από 365 μέρες. Λίγο-πολύ, ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του. Πολλοί πιστεύουν ότι μόλις αλλάζει ο χρόνος, ο συγγραφέας ανοίγει νέο κεφάλαιο και συνεχίζει από εκεί.

Αυτή είναι ιδιαίτερα ρομαντική προσέγγιση για τους καιρούς που ζούμε. Πλέον θεωρείται πλεονέκτημα το να καταλαβαίνεις το πότε τελειώνει η μια μέρα και πότε αρχίζει η επόμενη.

Δεν είναι πεσιμιστικό blog, ούτε θέλω να σας χαλάσω την… εορταστική ζαχαρένια σας. Αυτές οι μέρες του χρόνου είναι εξάλλου αφιερωμένες στην οικογένεια και τον στενό φιλικό κύκλο που δημιουργεί ο καθένας.

Ο καθένας κάτι προσδοκά. Ίσως να περιμένεις δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Ίσως να είσαι στην ηλικία που εσύ είσαι ο Άγιος Βασίλης. Ίσως να σε αφήνουν παγερά αδιάφορο όλα αυτά και να θες απλά να ξεκουραστείς και να δεις δύο-τρεις ανθρώπους.

Τα βήματα είναι απλά: Αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις και πάλεψε για να κάνεις πράξη αυτό που έπλασες με το μυαλό σου.

Θα πάμε και στα του ΑΡΗ ναι. Γιατί αυτό συνδέεται και με το τι κάνει ο ΑΡΗΣ τα τελευταία δύο χρόνια.

Με κουράζει να γράφω ότι η ομάδα είχε πάλι χρέη, μετρημένα κουκιά, μετρημένους ανθρώπους και έπρεπε να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Δε με κουράζει βασικά. Με φθείρει. Αυτό όμως που δίνει “ζωή” είναι η γενικότερη παρουσία του μπασκετικού ΑΡΗ μέσα στο 2022.

Συνειδητά μέσα στο 2022, γιατί το δεύτερο μισό πέρσι… έβαλε τις βάσεις για αυτό που βλέπουμε σήμερα.

Επιτρέψτε μου να δώσω το credit στον προπονητή. Αυτά που κάνει ο Γιάννης Καστρίτης, σε όλα τα επίπεδα, δεν υπάρχουν. Κι ας αφήσουμε τη τακτική, ας αφήσουμε έξω το άψογο recruitment παικτών, υπάρχει και κάτι άλλο.

Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει ακούσει σίγουρα τον ύμνο που αναφέρει “ΑΡΗΣ νικητής”. Κι αυτό έχει εφαρμόσει στην ομάδα του. Και τη περσινή και τη φετινή. Δεν έχει υπογράψει κανείς συμβόλαιο με τη νίκη, αλλά οι ομάδες του Γιάννη Καστρίτη έχουν υπογράψει συμβόλαιο ότι θα χάσουν μόνο αν έχουν δώσει τα πάντα στο παρκέ.

Ναι, με rookies, με 450 χιλιάδες ευρώ μπάτζετ, με δυσκολίες της καθημερινότητας, με σοβαρότερα προβλήματα. Και μιλώντας για προβλήματα, υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτό το εγχείρημα που τα λύνουν καθημερινά.

Όταν ξεκινήσαμε τις εκπομπές του AllAboutARIS TV Basketball Edition, μας πήρε περίπου έξι μήνες για να ασχοληθούμε με το τι κάνει η ομάδα στο παρκέ.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ο Σταμάτης έκανε ρητή αναφορά στην οικονομική εξυγίανση της ομάδας που ήταν το νούμερο 1 πράγμα που έπρεπε να κάνουν οι “Κιτρινόμαυροι”.

Γιατί πάντα ο ΑΡΗΣ είναι μια ομάδα που πληρώνει τη τρέχουσα χρήση του, αλλά και ό,τι άλλο άφησαν οι προηγούμενοι και οι προηγούμενοι των προηγούμενων. Μαύρη αλήθεια.

Απλά στο 2022 αντιλήφθηκαν όλοι το πόσο λίγο χρειάζεται για να ανάψει μια φλόγα σε αυτή την ομάδα. Και όσο τα χρέη μειώνονται και θα συνεχίσουν να μειώνονται γιατί κάποιοι άνθρωποι βάζουν το χέρι στη τσέπη δίχως να επιδιώκουν προβολή και κάποιοι διαχειρίζονται “υπέρ το δέον” καταστάσεις, το φυτίλι της φλόγας θα μεγαλώνει.

Για το 2023 η ευχή είναι να συνεχιστεί αυτή η νηφαλιότητα που επικρατεί και ο ΑΡΗΣ να κάνει βήματα μπροστά, παράλληλα με το πώς τα πάει η ομάδα στο παρκέ.

Τέλος, επί προσωπικού, οφείλω για ακόμα μια χρονιά να σας ευχαριστήσω για τις ώρες που έχουμε περάσει μαζί. Μισή δεκαετία στο AllAboutARIS και τα λέμε αδιάλειπτα κάθε Σαββατοκύριακο, σχεδόν με όλους τους αγώνες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Και δεν είναι εύκολο ούτε για εσάς, ούτε για εμένα, όταν η μπάλα δε μπαίνει στα δίχτυα ή όταν βρίσκει… ταμπλό. Έχουμε πανηγυρίσει μεγάλες νίκες, έχουμε ανεβάσει τόνους σε άσχημες στιγμές αλλά είμαστε εκεί κάθε εβδομάδα για να… δούμε τι θα δούμε. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση που έχει το γραπτό live του AllAboutARIS. Λάθη κάνουμε όλοι, πρώτος εγώ.

Εδώ και 1,5 χρόνο πια, υπάρχει και το μπασκετικό ραντεβού της Τρίτης και της Πέμπτης. Με αρκετή συζήτηση, στατιστικά, αναλύσεις και τους πρωταγωνιστές. Είμαι χαρούμενος γι’αυτή τη προσπάθεια. Και το 2023 θα ξεκινήσει δυνατά και σε αυτό τον τομέα.

Υγεία, ψυχική και σωματική, τύχη γιατί δεν είχαν στον Τιτανικό ενώ είχαν τα πάντα και ό,τι άλλο επιθυμείτε για το 2023.

Κι αν δεν έρθουν τα καλύτερα, ας έχουμε παλέψει γι’αυτά τουλάχιστον.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X