Αλμπα – Ολυμπιακός 67-94 : Εύκολη εκτός έδρας νίκη για τους ερυθρόλευκους

από AllAboutARIS

Μετά από μια τραγική πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός “ξύπνησε” στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου, έκανε.. περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο και -με πρωταγωνιστή τον Πίτερς, που πέτυχε 23 πόντους- έφτασε στη νίκη με , στο ματς για την 17η αγωνιστική στη Euroleague.

Το ματς…

Οι δυο ομάδες είχαν μια νευρική αμυντική παρουσία στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Μπιν να βάζει δυο τρίποντα στον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν ρυθμό και πήραν το προβάδισμα με τέσσερις σερί πόντους του Φαλ (12-14). Αυτό που όμως πετύχαινε η ομάδα του Μπαρτζώκα στην επίθεση, το δεχόταν στην άμυνα, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν από την περιφέρεια (5/8 τρίποντα) και να μένουν κοντά στο σκορ. Ο Πίτερς πήγε καλά στο σκοράρισμα, αλλά οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Πειραιωτών και -με τον Μπράουν να σκοράρει επτά σερί πόντους – έφτασαν στο 25-19 της πρώτης περιόδου.

Για δυο λεπτά στο δεύτερο μέρος οι δυο ομάδες δεν είχαν σκορ. Το πρώτο καλάθι στο δεκάλεπτο το πέτυχε ο Μπράουν της Άλμπα Βερολίνου, με τρίποντο (28-19). Περίπου 3,5 λεπτά στο δεκάλεπτο, ο Λαρεντζάκης σκόραρε με βολές (28-21). Οι Γερμανοί δέχθηκαν πόντους αλλά η ευστοχία τους από το τρίποντο (8/13 σε εκείνο το σημείο) τους πήγε στο +11 (34-23) και ανάγκασε τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το τάιμ άουτ, αποφασισμένος να πιέσει στην άμυνα, το πέτυχε με μπροστάρη τον Λαρεντζάκη και βρήκε τέσσερις πόντους από τον Γουίλιαμς-Γκος. Έφτασε στο -3 (36-33) και στο -1 (40-39), “πληγώθηκε” από τρίποντο του Σπανιόλο και τελικά πήγε στα αποδυτήρια με ένα -3 (43-40).

Ο Ολυμπιακός είχε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο με σκόρερ τους Πίτερς και Φαλ, πήρε… κεφάλι στο σκορ και έφτασε στο 11 (45-56). Οι Πειραιώτες είχαν βρει για τα καλά ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, προσπάθησαν να κρατήσουν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων -με τον Πίτερς να είναι πρωταγωνιστής- και τελικά έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι με 67-51.

Η Άλμπα Βερολίνου έκανε την ύστατη προσπάθεια, για να μπει και πάλι στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε την αντεπίθεση των γηπεδούχων, είδε τον ΜακΚίσικ να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους στο ματς και έφτασε στη νίκη με τελικό σκορ 94-67.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 43-40, 51-67, 67-94.

 

Προτεινόμενα Άρθρα