Ανάλυση: Η κάλυψη του κενού του Χάγκινς με το… 50% των Τολιόπουλου-Νότε

από Γιώργος Γκάτος

Άπαντες στον ΑΡΗ θορυβήθηκαν με τον τραυματισμό του Τζος Χάγκινς, ο οποίος ουσιαστικά θα μείνει συνολικά πάνω από 1,5 μήνα εκτός παρκέ.

Τα αποτελέσματα όμως δείχνουν πως όσο ο Αμερικανός ακολουθεί την θεραπεία του, ο ΑΡΗΣ συνεχίζει να κερδίζει και έτσι… αμφότεροι είναι χαρούμενοι.

Το αντιφατικό της υπόθεσης είναι πως παρότι οι “Κιτρινόμαυροι” έχασαν τον δεύτερο πασέρ του πρωταθλήματος (χρειάστηκαν τρεις αγωνιστικές για να χάσει τη πρώτη θέση), η επίθεση τους… καλπάζει.

Θα μιλούσαμε για το απόλυτο αν ο ΑΡΗΣ δεν έχανε όπως έχασε στο Περιστέρι. Οι “Κιτρινόμαυροι” μετρούν 81,6 πόντους ανά παιχνίδι, στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες δεν αγωνίζεται ο Αμερικανός.

Δηλαδή, ο Γιάννης Καστρίτης βρήκε τις κατάλληλες εσωτερικές λύσεις ώστε να υπερκαλυφθεί το κενό του Αμερικανού γκαρντ.

Ο Τολιόπουλος οδηγεί τη κούρσα – Ο Νότε ακολουθεί

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι αδιαμφισβήτητα ο άνθρωπος που “κουβαλάει” στις πλάτες του την επίθεση του ΑΡΗ στα τελευταία παιχνίδια, καθώς μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό, μετράει 76 πόντους στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις των “Κιτρινόμαυρων”.

Επιπλέον, έχει μοιράσει και 14 ασίστ απέναντι σε Απόλλωνα, Περιστέρι και Καρδίτσα. Δηλαδή, με λίγα λόγια, είναι υπεύθυνος για το 31% των πόντων που έχει σκοράρει ο ΑΡΗΣ και το 30% των ασίστ που έχουν μοιραστεί.

Και εδώ έρχεται ο Νότε, σε έναν πιο απελευθερωμένο ρόλο μετά την έλευση του Μήτρου-Λονγκ, που είναι υπεύθυνος για το 20% των πόντων του ΑΡΗ στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Δηλαδή, οι δύο γκαρντ (με την μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση) του Γιάννη Καστρίτη είναι υπεύθυνοι για το 50% των πόντων του ΑΡΗ, σε μια περίοδο όπου απουσιάζει ο βασικός οργανωτής.

Με τον ΑΡΗ να σκοράρει 81,6 πόντους και να δέχεται 71,6, άπαντες θέλουν να συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, παρότι η ταυτότητα της ομάδας είναι η άμυνα της!

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X